Latvijas hokeja izlases treniņnometnei otrdien pievienojies talantīgais vārtsargs Ivars Punnenovs, vēsta Latvijas Hokeja federācija.

Šo sezonu Punnenovs pavadīja Langnau “Tigers” komandā, palīdzot tai izcīnīt devīto vietu Šveices augstākajā līgā (NLA). Regulārajā sezonā viņš 28 spēlēs atvairīja 91,1% metienu un vidēji ielaida 2,77 ripas.

Pērn pirms pasaules čempionāta Punnenovs bija viens no pēdējiem no izlases atskaitītajiem spēlētājiem, bet februārī viņš ar Latvijas izlasi bija arī četru dienu treniņnometnē.

Tāpat Latvijas izlasi otrdien papildinājis Gatis Gricinskis, kurš šosezon pārstāvēja Alpu Hokeja līgas vienību “Lustenau”, regulārajā sezonā 40 mačos tiekot pie 40 (13+27) punktiem.

Savukārt izlasi atstājis uzbrucējs Artūrs Mickevičs, kurš sastāvam pievienojās tikai piektdien, un 17 gadus vecais vārtsargs Jānis Voris.

“Daudz jaunu nianšu, kam viņš pievērš uzmanību, un tas ir interesanti,” intervijā LHF par valstsvienības galveno treneri Bobu Hārtliju izteicies izlases uzbrucējs Māris Bičevskis. “Bija nedaudz jāpielāgojas tam, ko viņš grib – lai viss notiek ātri un nav gaidīšanas -, bet tas nebija grūti.”

“Izlasē vienmēr ir veselīga konkurence, viens otru nesitīs nost, bet tāpat mēģinās būt labākam par otru, lai tiktu sastāvā. Kad nāks vēl klāt cilvēki, būs vēl interesantāk,” stāstīja Bičevskis.

Kā vēstīts, pagājušajā nedēļā bez Punnenova sezona noslēdzās arī uzbrucējam Mārtiņam Karsumam, kura pārstāvētā Maskavas “Dinamo” komanda izstājās Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas Rietumu konferences pusfinālā. Tiesa, Karsums dažādu veselības problēmu dēļ pasaules čempionātos nav piedalījies kopš 2010.gada.

Līdz mēneša beigām tiek gaidīts arī aizsargs Kristaps Sotnieks, kurš vēl turpina treniņus Toljati “Lada” sastāvā.

Šobrīd zināms, ka traumas dēļ pasaules čempionātā nepiedalīsies uzbrucējs Miķelis Rēdlihs, turklāt savainoti ir arī Kaspars Daugaviņš, Oskars Bārtulis un Krišjānis Rēdlihs.

Latvijas hokeja izlases galvenā trenera Boba Hārtlija palīgi ir Žaks Klutjē un Artis Ābols, kurš gan pagaidām vēl tāpat kā Kārlis Zirnis nav ieradies Latvijā, tāpēc treniņiem piesaistīts Ronalds Ozoliņš no Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komandas “Rīga”, bet dažbrīd komandai palīdz arī Latvijas Hokeja federācijas (LHF) speciālists Aldis Āboliņš.

Gatavojoties pasaules čempionātam, Latvijas izlase aizvadīs desmit pārbaudes spēles. Pirmajos mačos Latvija 1. un 2.aprīlī “Arēnā Rīga” sacentīsies ar Krievijas tā saukto olimpisko izlasi, turpinājumā 7. un 8.aprīlī Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) ietvaros Daugavpilī būs mači ar Baltkrieviju.

Pēc tam Latvija 14. un 15.aprīlī izbraukumā tiksies ar Zviedriju, 21. un 22.aprīlī “Arēnā Rīga” tiks spēlēts ar Franciju, bet 30.aprīlī un 1.maijā būs mači izbraukumā pret Vāciju.

Pasaules čempionātā Ķelnē A apakšgrupā Latvija tiksies ar Krieviju, ASV, Zviedriju, Slovākiju, Vāciju, Dāniju un Itāliju.

Latvijas hokeja izlases kandidātu saraksts:

vārtsargi – Jānis Kalniņš (Rīgas “Dinamo”), Gustavs Dāvis Grigals (“Rīga”), Ivars Punnenovs (Langnau “Tigers”, Šveice);

aizsargi – Oskars Cibuļskis, Aleksandrs Jerofejevs, Guntis Galviņš, Georgijs Pujacs, Ralfs Freibergs, Jēkabs Rēdlihs, Kristaps Zīle, Uvis Balinskis (visi – Rīgas “Dinamo”), Artūrs Kulda (Helsinku “Jokerit”, Somija), Pauls Svars (“Rīga”);

uzbrucēji – Gints Meija, Māris Bičevskis, Miks Indrašis, Kaspars Saulietis, Gunārs Skvorcovs, Vitālijs Pavlovs, Roberts Lipsbergs, Edgars Kulda, Nikolajs Jeļisejevs, Georgs Golovkovs, Lauris Dārziņš (visi – Rīgas “Dinamo”), Gatis Sprukts, Kirils Galoha, Frenks Razgals (visi – “Rīga”), Toms Andersons (“Thurgau”, Šveice), Koba Jass, Sandis Zolmanis (abi – “Kurbads”), Oļegs Šišļaņņikovs (Hokeja skola “Rīga”), Filips Gundars Buncis (Džonstaunas “Tomahawks”, NAHL), Gatis Gricinskis (“Lustenau”, Austrija).

Saistītās tēmas: HokejsIzlasePunnenovsTreniņnometne

youtube icon
Abonēt youtube