Pēc garas darba dienas vai spraigiem, nopietniem, spēkus izsmeļošiem notikumiem mums vienmēr gribas atgriezties vietā, kur jūtamies labi, un tās ir mājas.

Mājām ir jābūt tai vietai, kas nodrošina mierinājumu, kad apkārt valda haoss, tai vietai, kas ir kā patvērums no tā, kas notiek mums apkārt. Tādēļ šai vietai ir jābūt mierpilnai, relaksējošai un pozitīvai. Taču, kā panākt, lai mājas tiešām ir tā vieta, kur gribas atgriezties? Kā panākt, ka tā ir pozitīvākā vieta pasaulē?

Mums ir pāris padomu, kā panākt, ka mājas ir tā vieta, kur jūties vislabāk!

1. Ienes mājās dabu!

Mājas augi ne tikai palīdzēs relaksēties un justies pozitīvāk, bet tie sniedz arī citus labumus. Neskaitāmi pētījumi liecina, ka telpaugi palīdz cīnīties ar gaisa piesārņojumu, mazina alerģijas, atvaira saaukstēšanos un palīdz koncentrācijai, kā arī kognitīvajām funkcijām. Nemaz nerunājot, tie ir lielisks dekors, lai atdzīvinātu mājas.

Mēs zinām, ka daba mums sniedz neizmērojami daudz, tādēļ, ja nevaram atrasties dabā, atnesam to pie mums!

2. Mājai vienmēr ir jābūt sakārtotai!

Mēs nevaram justies pozitīvi un labi, ja mums visapkārt valda nekārtība. Tev nav katru dienu jāpavada, stundām ilgi tīrot, pietiks, ka ikreiz, kad redzi, veidojamies bardaku, tu to sakārto. Tas palīdzēs telpā atbrīvot vietu, līdz ar to arī prāts būs mierīgāks un atbrīvotāks. Jo tas, kā izskatās mūsu mājas, daudz pasaka par to, kas notiek mūsu prātos. Centies ik dienas apvākt mazumiņu no tās ikdienas nekārtības, kas radusies un reizi nedēļā velti tam, lai māju uzpostu pavisam – nomazgā logus, izmazgā grīdas utt. Šāda tīrīšana, iespējams, nešķiet relaksējoša, taču pamēģini fonā uzslēgt mūziku, kas tev uzlabo noskaņojumu un mājas uzkopšana šķitīs kā nieks.

3. Atsakies no mūsdienu tehnoloģijām!

Mūsdienās mūsu dzīves ir saistītas ar tehnoloģijām, viedierīcēm, televizoriem, datoriem, taču mums jāsaprot, ka tie ietekmē mūs kā fiziski, tā arī garīgi. Izvairies no telefona izmantošanas laikā, kad gatavojies doties pie miera. Pārliecinies par to, lai pārnākot no darba vai citām ikdienas gaitām, velti laiku tikai sev un savai pašattīstībai, nevis stundām ilgi sērfojot interneta dzīlēs, kurās jau trešo reizi lasi vienu un to pašu.

Mūsu mājām ir jābūt vietai, kur mēs relaksējamies un veltām laiku saviem mīļajiem, nevis tehnoloģijām.

Atsakoties no šīm lietām vismaz uz mirkli, kļūsi pozitīvāks un ar laiku mazāk atkarīgs no tām. Parādīsies jaunas intereses un hobiji.

4. Tavai mājai ir labi jāsmaržo!

Sveces, vīraki un dažādi atsvaidzinātāji mūsdienās kļūst arvien populārāki: mums taču visiem patīk, ja apkārt mums labi smaržo. Padomā par to – kādas ir tavas izjūtas, kad eja garām izgāztuvei un kā tu jūties, kad virtuvē virmo tikko izcepts kēks vai svaigi uzziedējušie ceriņi blakus mājai? Mēs visi varam piekrist, ka patīkamas smaržas mūs padara priecīgākus un uzlabo noskaņojumu, radošumu un vēlmi darboties. Izmēģini aromterapiju, tā palīdzēs mazināt stresu, nemieru un pat bezmiegu. Atrodi sev vistīkamāko aromātu un ar to piepildi māju.

5. Neaizmirsti pateikties!

Būt pateicīgam par to, kas tev ir dots un to, kas notiek mums apkārt, ir ārkārtīgi svarīgi. Pozitīva domāšana ļauj arī tavām mājām būt vietai, kur justies labi un pozitīvi. Esi pateicīgs par vietu, kurā dzīvo, par cilvēkiem sev apkārt, par to, ka esi šajā pasaulē. Pasaki paldies par to, ka tavā dzīvē ienācis kāds negaidīts mājdzīvnieks vai jauns telpaugs, par kuru rūpēties. Pasaki paldies par visu, ko redzi! Esi pozitīvs, domā labas domas un dzīvo laimīgs!

Saistītās tēmas: laimeMājaspozitīvisms

youtube icon
Abonēt youtube