Pieprasījums pēc putnu gaļas Latvijā turpmākajos gados augs,  prognozēja Latvijā lielākā putnu gaļas ražotāja AS “Putnu fabrika Ķekava” valdes priekšsēdētājs Andrjus Pranckevičus.

“Pieprasījumam pēc putnu gaļas ir tendence pieaugt visās Eiropas valstīs, tajā skaitā arī Latvijā. Tas notiek divu iemeslu dēļ. No vienas puses, mājputnu gaļas cena kilogramā nav augsta un, otrkārt, no uztura viedokļa produkts ir veselīgs, putnu gaļā ir minerālvielas un citas vērtīgas uzturvielas,” sacīja Pranckevičus.

Vienlaikus viņš piebilda, ka pieprasījums pēc cūkgaļas un liellopu gaļa saglabājas stabils, bet citu mājdzīvnieku, piemēram, aitas vai trušu gaļas patēriņš ir salīdzinoši neliels, līdz ar to mājputnu gaļa patlaban ir populārāka nekā cūkgaļa.

Pranckevičus arī atzīmēja, ka atbilstoši Centrālās statistikas pārvaldes datiem par lauksaimniecības attīstību Latvijā 2015.gadā putnu gaļas ražošana palielinājās par 3,4%, savukārt pasaulē kopumā putnu gaļas ražošana auga vidēji par 2%.

Aģentūra BNS jau ziņoja, ka “Putnu fabrikas Ķekava” apgrozījums iepriekšējā finanšu gadā, kas ilga no 2015.gada 1.jūlija līdz 2016.gada 30.jūnijam, bija 57,219 miljoni eiro, bet zaudējumi – 314 181 eiro. AS “Putnu fabrika Ķekava” dibināta 1991.gadā, uzņēmuma pamatkapitāls ir 18 928 084 eiro.

 

 


Foto: pexels

Saistītās tēmas: PieprasījumsPutnu gaļa

youtube icon
Abonēt youtube