Japānā ketsu eki gata jeb asinsgrupa ir populārs rādītājs, kas tiek izmantots, lai noteiktu cilvēka temperamentu un tā piemērotību dažādiem darbiem. Tiek uzskatīts, ka asinsgrupa ir kā zodiaka zīme, un japāņi to uztver patiesi nopietni. Tiek sniegti īpaši iepazīšanās pakalpojumi atbilstoši asinsgrupai.

Turklāt jautājumi par asinsgrupu bieži vien parādās, piemēram, darba intervijās, atlasēs vai laulībās. Lai visu padarītu vēl nopietnāku, uzņēmumi Japānā pat tērē miljonus, lai katram pārtikas produktam, piemēram, gāzētiem dzērieniem vai košļājamai gumijai pielāgotu asinsgrupu.

Šī japāņu apsēstība aizsākās 1972. gadā, kad psiholoģijas profesors Furukawa Takeji ievēroja acīmredzamu atšķirību temperamentos dažādu asinsgrupu pārstāvju vidū. No viņa novērojumiem tika izsecināts, ka bērni ar A asinsgrupu ir daudz inteliģentāki, kamēr visstūrgalvīgākie un temperamentīgākie ir B asinsgrupas pārstāvji.

No tā brīža teju katrs Japānā dzīvojošais sāka fokusēties uz asinsgrupām.

A asinsgrupa

Tiek uzskatīts, ka šie cilvēki ir klusi, nopietni un ar patīkamu, labu temperamentu. Spēcīgs raksturs, tiem var uzticēties, bet dažkārt ir nedaudz spītīgi. Šie cilvēki mēdz būt arī kautrīgi, introverti un ap viņiem virmo perfekcionista gaiss. Bez tam, šiem cilvēkiem ir potenciāls ieradums melot, taču tajā pašā laikā viņi ir ārkārtīgi lojāli un uzticīgi pret saviem draugiem un kolēģiem.

Šie cilvēki zina, kā glabāt noslēpumus un bieži vien neizsaka savas emocijas citiem. Viņi cenšas apspiest savas emocijas un sevi parādīt kā spēcīgus, kaut arī iekšēji viņi ir trausli un nervozi. A asinsgrupas pārstāvji mēdz būt nepatīkami pret tiem, kam nav tāds pats spēcīgs raksturs, tādēļ bieži vien atrodas kompānijās ar tiem cilvēkiem, kuriem ir līdzīgs domu gājiens, ideoloģija.

Jāteic, ka šie cilvēki mēdz būt atkarīgi no alkohola un ir diezgan mākslinieciski. Ja viņiem sniedz varu, tie kļūst augstprātīgi un dumpinieciski.

B asinsgrupa

Šiem cilvēkiem ir zinātkāra daba. Ļoti gādīgi un cenšas aizsargāt savu mīļo intereses. Ātri iegūst interesi par kaut ko, bet tikpat ātri to pazaudē. Šie cilvēki ātri vien spēj noteikt savas prioritātes, kādēļ bieži vien piemirst, ka apkārt ir arī citi cilvēki. Ārkārtīgi neatkarīgs gars un spēcīga personība.

Šie cilvēki bieži mēdz citiem rādīt, ka ir laimīgi, pilni enerģijas un entuziasma, kaut arī realitātē viss ir pavisam otrādi. B asinsgrupas pārstāvji savas problēmas labprātāk risina vienatnē un lielākoties tiem nerūp, ko par viņiem domā citi. Kaislīgi pret lietām un cilvēkiem, kas patiešām viņiem ir svarīgi.

Būtībā ziņkārīgi, entuziastiski, neatkarīgi, ārkārtīgi jūtīgi un patiesi neprognozējami cilvēki, bet pastāv iespēja, ka viņi būs arī neuzticami, savtīgi un nepacietīgi.

AB asinsgrupa

Neparedzami, attāli un bieži daudzas lietas ņem pie sirds. Ļoti labi pārvalda naudas lietas. Tā kā pati asinsgrupa sastāv teju no divām, arī šo cilvēku personība ir duāla. Bieži vien šiem cilvēkiem ir divas personības: viena tā, kas izpaužas ar tiem cilvēkiem, kas uzskatāmi par tuviem, un otra, kas izpaužas saskarē ar tiem, kuri viņiem nerūp.

Šiem cilvēkiem ir tieksme būt sentimentāliem, ar tieksmi uz dziļām pārdomām, kas atspoguļo viņu problēmas. Viņiem ir daudz draugu, taču bieži vien mēdz attālināties no tiem, lai pabūtu vienatnē un apdomātos. Šie cilvēki var būt gan kā bara dvēsele, gan ārkārtīgi kautrīgi vienlaicīgi. Augsta atbildības sajūta, taču nereti sapinas sevis izveidotās problēmās.

Būtībā atsaucīgi, iejūtīgi, efektīvi, piesardzīgi, strikti, temperamentīgi un aizspriedumaini.

O asinsgrupa

Draudzīgi, ekspresīvi un kaislīgi cilvēki. Lieliski līderi, kas spēj motivēt komandu. Apveltīti ar spēcīgu harismu un nebaidās likt likmes, jo zina, ka uzvarēs. Ļoti labsirdīgi un daudz domā par citu cilvēku labklājību.

Dzimuši atlēti un apmāti meklē iespējas uzvarēt, kas dažkārt viņus padara garlaicīgus un pārlieku egoistiskus. Var šķist, ka šie cilvēki ir īpaši sabiedriski, noturīgi un uzticami, bet gadās, ka paši nespēj pieņemt savas kļūdas. Radoši un populāri, patīk būt uzmanības centrā un rada ilūziju, ka viņiem ir augsts pašpārliecinātības līmenis.

Būtībā šie cilvēki ir entuziastiski, dāsni, neatkarīgi, elastīgi, konkurētspējīgi, atlētiski un viegli pielāgojas. Taču dažkārt mēdz būt greizsirdīgi, savtīgi un neuzticami.

 

Saistītās tēmas: asinsgrupapersonībaraksturs

youtube icon
Abonēt youtube