Tuvojas aktīvākais kāzu laiks, tāpēc “Nature Expo” piedāvā nelielu ieskatu kāzu dekoru aktualitātēs. Tendences atklāj floriste dekoratore Evija Apermane, kura 29. aprīlī kopā ar citiem Baltijas valstu meistariem aicina uz kāzu dekoru veidošanas paraugdemonstrējumiem izstādē “Nature Expo 2017”.

“Bieži modes tendences floristikā veidojas ciešā saistībā ar apģērbu modi – kādi toņi redzami jaunākajās tērpu kolekcijās, tādi dominē arī ziedu dekoros. Tomēr, sekojot līdzi kāzu modei Eiropā un ņemot vērā līgavu vēlmes šī gada pavasara un vasaras kāzām, esmu novērojusi vairākas tendences gan ziedu un toņu, gan dažādu materiālu izvēlē,” – stāsta “Sapņu pieturas” īpašniece, floristikas amata meistare Evija Apermane un piebilst, ka, salīdzinot ar pagājušo gadu, līgavas ir kļuvušas atvērtākas un brīvākas savā skatījumā uz ziedu dekoriem.

Dabiskie toņi
Pavasarī un arī vasarā līgavu dekoros dominēs pasteļtoņi, baltais un visi zaļie toņi, kā arī joprojām aktuāls būs eikaliptu zaļgani pelēcīgais tonis. Priekšroka tiks dota visam dabīgajam, atsakoties no samākslotiem un sintētiskiem toņiem. Turklāt katram gadalaikam ir raksturīgas savas nianses – vasarā un pavasarī klāt parādīsies arī kādi košāki akcenti, savukārt rudenī dekorus papildinās piesātināts sarkanā vīna tonis un sulīgais fuksiju tonis.

Materiāli

Pušķos aizvien modē būs dabas materiāli – ziedi, smilgas, zariņi, lapas un dažādi citi augi. Arvien biežāk līgavas kā matu rotu un aksesuāru izvēlas kronīšus, kas veidoti no stieplēm, pērlēm, ziediem un spalvām. Savukārt citos kāzu dekoros arvien populārāki kļūst no papīra veidoti ziedi ievērojamos izmēros, ko lielākoties izmanto telpu dekorēšanai un fotosesijām. Tāpat bieži tiek izmantots lina vai kokvilnas audums.

Ziedi

Kāzu ziedu modi ietekmē gadalaiks, kurā notiek kāzas, jo līgavas dod priekšroku mūsu pašu zemē augušiem ziediem, lauku puķēm un citiem augiem. Pavasarī modē būs ranunkuļi, ceriņi, vaska puķītes, muskares, kā arī citi sezonas ziedi un smalkumi. Vasarā aizvien kā viena no TOP puķēm līgavu dekoros būs peonija, bet neizpaliks arī dārza rozes, puķuzirņi un pļavu ziedi. Savukārt rudenī – tumši sarkanas dālijas un citi piesātinātu krāsu ziedi, kā arī dažādas ogas.

Vēlies šīs tendences ieraudzīt reālos floristu darbos? Tad 29. aprīlī dodies uz izstādi “Nature Expo 2017” Ķīpsalā, kur no plkst. 11.30 līdz 17.00 norisināsies līgavu dekoru veidošanas paraugdemonstrējumi pavasara nokrāsās. Savu veikumu demonstrēs floristi no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas, tajā skaitā arī tādi izcili sava amata meistari kā Aija Žagariņa, Agra Maulāne, Gaiva Mičule, Indra Jaundāldere, Elita Vīna, Ieva Ģērmane un vēl citi. Apmeklētājiem būs iespēja redzēt oriģinālus līgavu pušķus, rotas matiem, aproces, piespraudes un vēl citus dekorus. Turklāt interesenti varēs ne tikai smelties idejas kāzu noformējumam, bet arī aprunāties ar meistariem un varbūt jau atrast savas Īpašās dienas ziedu dekoru meistaru!

Kā zināms, izstāde pavasara darbiem “Nature Expo 2017” norisināsies no 28. līdz 30. aprīlim Ķīpsalā. Līdzās floristu pasākumiem būs plaša ekspozīcija dārza darbiem – sēklas, stādi, augsnes uzlabotāji, laistīšanas sistēmas, lapenes, siltumnīcas, dārza tehnika, inventārs un vēl daudz kas cits. Vēl – plašs mājražotāju un amatnieku produkcijas piedāvājums, turklāt mazāko izstādes apmeklētāju priekam darbosies vairākas atrakcijas.

Avots/Foto: BT1

Saistītās tēmas: kāzu sezonaĶīpsalaNature Expo 2017

youtube icon
Abonēt youtube