Šodien Ukrainas galvaspilsētā Kijevā, bruņojušies ar daudziem koferiem, ieradās grupas “Triānas parks” dalībnieki, lai pārstāvētu Latviju Eirovīzijas konkursā. Pošoties ceļam, lidostā Rīga mūziķi ieradās labā garastāvoklī un apņēmības pilni pārsteigt Eiropu. Un spriežot pēc tā, kas slēpjas viņu koferos, viņiem tas labi izdosies. Sarunā ar portālu ritakafija.lv mūziķi nedaudz atklāj, ko īsti no viņiem gaidīt uz lielās skatuves.

 

 

Atbildīgākais uzdevums uz skatuves šoreiz uzticēts grupas ģitāristam Artūram Strautiņam, viņš uz skatuves būs puskails, tāpēc pēdējās nedēļas pavadītas cītīgi trenējot torsu. “Jā, tā ir taisnība – es uz skatuves būšu vismazāk apģērbtākais. Taču mēs visi esam viena komanda un es uz skatuves ar viņiem jūtos komfortabli, tā kā ar atkailināšanos nav nekādu problēmu,” atklāj Strautiņš. Vaicāts par dīvaināko lietu savā ceļasomā puisis atklāj, ka tā ir lecamaukla. Izrādās ikdienā viņš labprāt velta laiku skriešanai, taču ar lecamauklas palīdzību šo nodarbi var labi aizstāt.

Grupas bundzinieks  Edgars Viļums lidostā ieradās labā noskaņojumā un atklāj, ka pagaidām stress vēl nav sācies. “Īstenībā jau uzreiz pēc “Supernovas” mums ir diezgan saspringts grafiks. Un ir reizes, kad miegam ir ļoti maz atvēlētā laika. Taču šonakt normāli izgulējos – kādas 7 stundas. Tā kā bezmiegs vēl nemoka un iekšā ir ļoti pozitīvas sajūtas,” norāda Viļums. Dīvainākais priekšmets viņa koferī ir grūti noraksturojams priekšmets, kas uz skatuves kalpos kā specefekts. “Sprāgstvielas tās nav! Tā kā viss kārtībā,” uzreiz gan piebilst Viļums.

Grupas basģitārists Kristaps Ērglis zina, ka ierodoties Kijeva, pirmā darbība būs kārtīgi paēst. Atklājās, ka tieši Ērglis ir tas, kam par priekšā gaidāmo mēģinājumu ir lielākais stresiņš. “Ir liels uztraukums, jo patiesībā tikai esot uz vietas mēs sapratīsim, kas un kā īsti izskatīsies pašā konkursā. Pirmajā mēģinājumā sapratīsim, ko vajag varbūt mainīt, ko atstāt,” tā Ērglis.

Grupas soliste Agnese Rakovska atklāj, ka šis koferu kalns patiesībā ir tikai mazākā daļa no visām grupai nepieciešamajām mantām. “Mums jau milzīga telpa ar mantām ir piekrauta Latvijas vēstniecībā Ukrainā,” atklāj Rakovska. Pagaidām par savu ietērpu uz lielās skatuves dziedātāja noslēpumaini uztur intrigu. Savukārt ar frizūru viss skaidrs. Matus ir izveidojusi salona “Rīga Top Hair” friziere Ieva Arāja un tie jau ir koferī. “Mēs uz skatuves domājam doties tādā japāņu harajuku modes virzienā. Līdzīgi, kā man bija “Supernovas” otrajā raidījumā frizūra ar tām bizītēm. Vieniem ļoti patika, citiem nē. Tomēr mēs nolēmām pieturēties pie šī stila. Un manuprāt būs ļoti, pat ļoti skaisti. Es domāju, ka tas būs arī savā ziņā Eirovīzijai netipiski, ka uz skatuves būs arī šāds Āzijas motīvs,” par savu frizūru uz lielās skatuves stāsta dziedātāja. Uz mēģinājumiem grupas soliste skatās ar zināmu pašpārliecinātību, jo jau tagad ir tik daudz strādāts pie priekšnesuma, ka ir sajūta, ka tas ir atstrādāts no visām pusēm, gan vizuāli, gan tehniski. Ņemot vērā Rakovskas skatuves tēlu, viņa uz pārējo grupas dalībnieku fona tiešām var lepoties ar daudzām dīvainībām savos koferos. “Pats dīvainākais ir Arta Štamguta tērps, kas sver 7 kilogramus, jo viņam virsū ir uzskrūvētas apmērām 2000 skrūves. Īstas metāla skrūves, ko izmanto celtniecībā. Šis gan nebūs mans tērps uz skatuves pašā šovā, bet es viņu plānoju ģērbt vienā no publiskajiem pasākumiem. Es domāju, ka šo tērpu nevarēs nepamanīt,” smaidot teic Rakovska.

Eirovīzijas dziesmu konkursa pusfināli notiks 9. un 11. maijā, bet fināls – 13. maijā. Mūsējie konkursa 1. pusfinālā 9. maijā uzstāsies ar pēdējo 18. kārtas numuru. Latvijai tajā būs jākonkurē ar Zviedrijas, Gruzijas, Austrālijas, Albānijas, Beļģijas, Melnkalnes, Somijas, Azerbaidžānas, Portugāles, Grieķijas, Polijas, Moldovas, Islandes, Čehijas, Kipras, Armēnijas un Slovēnijas  pārstāvjiem.

Foto: Jānis Ogle

youtube icon
Abonēt youtube