Foto: nighthsu/Flickr

Vietnē ManaBalss notiek parakstu vākšana iniciatīvai, kas paredz lidostu “Rīga” nodēvēt Kārļa Irbīša vārdā. Līdz šim par to parakstījušies 124 Latvijas iedzīvotāji. Lai iniciatīva tiktu iesniegta Saeimā, vajadzīgi vēl vismaz 9 876 paraksti.

“Lidosta ir valsts vizītkarte. Lidostu nosaukumos daudzas valstis un pilsētas iekļauj savu izcilo cilvēku vārdus. Varšavā tas ir Frederiks Šopēns, Prāgā tas ir Vāclavs Havels, Liverpūlē tas ir Džons Lenons, Parīzē – Šarls de Golls, un varam minēt vēl daudzus piemērus. Tāpēc rosinu nomainīt nosaukumu arī mūsu lidostai. Starptautisko lidosto “Rīga” pārdēvēt par Kārļa Irbīša starptautiskā lidosta “Rīga”. Nomainīt nosaukuma anglisko versiju no “Riga International Airport” uz “Riga Karlis Irbitis International Airport”,” norāda iniciatīvas autors Jānis Adijāns.

“Ieviest izmaiņas pakāpeniski, klientiem un partneriem neierobežotu laiku atļaut lietot kā veco, tā jauno nosaukumu. Pašai lidostai nomainīt izkārtnes, izstrādāt jaunu logo, dokumentu galvenes, mājaslapas dizainu. Kārļa Irbīša starptautiskajā lidostā “Rīga” uzstādīt bronzas statuju (līdzīgi kā ir Džona Lenona statuja Liverpool John Lennon Airport) veltītu Kārlim Irbītim kā leģendāram lidmašīnu konstruktoram. Ja vien iespējams, izveidot arī kādu stūrīti ar informatīvajiem materiāliem veltītiem viņa ģeniālajiem sasniegumiem visas dzīves laikā. Ja iespējams, izveidot kādas viņa konstruētās lidmašīnas mērogrepliku,” teikts iniciatīvā.

Lasiet arī: Bukmeikeri prognozē Rinkēviča uzvaru Valsts prezidenta vēlēšanās

Pēc iniciatora domām, “lidosta “Rīga” vairs nebūs bezpersoniska. Sabiedrība un Latvijas viesi uzzinās par latviešu nozīmīgu ieguldījumu pasaules aviācijas vēsturē.”

Saistītās tēmas: Kārlis IrbītisLidosta Rīga

youtube icon
Abonēt youtube