Nav nekāds noslēpums, ka Latvijas pārstāvjiem “Triānas parkam” neizdevās iekļūt Eirovīzijas dziesmu finālā. Aiz svītras palika arī vokāli spēcīgā balāde no Somijas, ko izpildīja Norma Džons. Izrādās šos divus pusfinālistus apdalīja žūrija, jo skatītāju balsojumā viņiem bija jābūt labāko desmitniekā.

Dīvāna komentētāji un vokāli paši “talantīgākie” pašmāju mūziķi ar sparu metās nogānīt šī gada Eirovīzijas pārstāvjus no Latvijas grupu “Triānas parks”. Tagad, visiem skaidrs, ka tik “briesmīgi uzkrāsota”, ar tik “lielu muti” un pilnīgi “katastrofālu apģērbu”, kāds bija grupas solistei Agnesei Rakovskai nedrīkst doties uz Eirovīziju. Lielākā daļa amata brāļu sociālajos tīklos gan cenšas uzmundrināt mūsējos vai cenšas norādīt uz objektīviem iemesliem, kāpēc īsti šoreiz mums neveicās. Izņēmums ir korporatīvos pasākumos bieži  redzamā dziedātāja Diāna Pīrāgs, kura uzreiz pēc rezultātu paziņošanas nelaida garām iespēju sociālajā tīklā Facebook izteikt savu kritiku par Latvijas izvēli. Vēl dažas minūtes pirms sava ieraksta par Eirovīziju Pīrāgs apjūsmoja 9. maija Uzvaras dienas svinības un draugu atsūtītās svētku kartiņas. “Atpakaļ pie mūzikas. Eirovīzijas 2017. gada dziesmu konkurss. Es jau no sākta gala teicu, ka šī grupa nekvalificēsies tālāk. Tas nav tikai dīdžeju konkurss, bet gan konkurss, kurā svarīgs ir labs vokāls,” ar šādu tekstu angļu valodā savu viedokli par Eirovīzijas iznākumu izteica Pīrāgs.

Interesantākie viedokļi sociālajos tīklos: 

https://twitter.com/matttejs/status/862045703211810817

Ir skaidrs, ka Latvija nekvalificējās finālam, taču izrādās “Triānas parks” krita žūrijas nežēlastībā. Skatītāju balsojumā Latvija bija tieši desmitajā vietā un aiz viņas ar 17 balsīm mazāk ierindojās Armēnija. Savukārt Moldovas veltījums mammai saņēma par 368 balsīm mazāk nekā mūsējie. Pēc skatītāju balsojuma astotajā vietā vajadzēja būt Somijas pārstāvei Normai Džons ar balādi “Blackbird”. Izrādās, tieši žūrija nogremdēja mūsējos un Somiju, jo mēģinājuma laikā bija problēmas ar skaņu. Pēc neoficiālas versijas Somija žūrijas vērtējumā tika ierindota pēdējā vietā, savukārt Latvija divas vietas augstāk.

Atgādināsim finālā tika: Moldova, Azerbaidžāna, Grieķija, Zviedrija, Portugāle, Polija, Armēnija, Austrālija, Kipra un Beļģija.

 

Saistītās tēmas: Eirovīzija 2017KijevaRezultātiTriānas parks

youtube icon
Abonēt youtube