Grīziņkalnā, Rīgā šodien tiks atklāta ielu sporta un ielu kultūras kustības “Ghetto Games” devītā sezona, aģentūru BNS informēja pasākuma rīkotāji.

Kopā ar svinīgo atklāšanas pasākumu Grīziņkalna sporta kompleksā tiks rīkotas arī ielu basketbola sacensības.

Arī šajā sezonā “Ghetto Basket” turnīri un spēles notiks bez tiesnešiem, mācoties savstarpējo cieņu un, jo īpaši, cieņu pret sievietēm. “Ghetto Games” kustība visu sporta veidu turnīros organizēs īpašas aktivitātes meitenēm pašapziņas stiprināšanai, aicinot būt aktīvām un veselīgām. Sportot Grīziņkalnā un visos reģionos aicināts ikviens, neatkarīgi no vecuma.

Viens no šīs sezonas jaunumiem ir “Ghetto Games” brīvprātīgo akadēmijas paplašināšanās Latvijas reģionos – kopumā aptuveni 70 pasākumus sezonā organizēs brīvprātīgo akadēmija, kura, pateicoties pašvaldību atbalstam, šogad darbosies ne tikai Rīgā, bet arī Liepājā, Cēsīs, Jēkabpilī un Ikšķilē.

Katru trešdienu Grīziņkalnā, tāpat kā iepriekš, notiks “Ghetto Football”. 19. jūlijā pirmo reizi Latvijā norisināsies Starptautisks turnīrs ielu futbolā.

Tāpat katru ceturtdienu Grīziņkalnā notiks basketbola turnīri. Reizi mēnesī tiks aizvadīti arī ratiņbasketbola strītbola turnīri.

Pasākums ar nosaukumu “Štuka par bazaru” 15. jūnijā pulcēs Latvijas labākos un talantīgākos frīstaila meistarus, kuri savā starpā sacentīsies par galveno balvu – 1000 eiro vērtu naudas prēmiju. Dalībnieki savas frīstaila prasmes apliecinās vairākās kārtās, kur katrā no tām tiks noteikts temats, kurš dalībniekam ir prasmīgi jāapspēlē.

26. jūnijā un 28. augustā norisināsies viens no skarbākajiem, bet godīgākajiem projektiem – “Ghetto Fight”. Šie pasākumi ir pierādījums tam, ka cīņas nav tikai veids, kā apliecināt savu fizisko, bet arī morālo spēku. Tā ir vieta, kur jaunie cīkstoņi pierāda ne tikai savu izveicību, bet arī godīgas spēles stratēģiju un cilvēcību pāri visam, norāda organizatori.

No 28. jūlija līdz 30.jūlijam Ventspilī notiks vērienīgākais ielu sporta un kultūras festivāls, kurā plānota 1500 atlētu dalība no 25 pasaules valstīm. Pirmo reizi tā ietvaros norisināsies Baltijas alternatīvo un ekstrēmo sporta veidu olimpiāde.

“Ghetto Games” ir lielākā ielu sporta un ielu kultūras kustība Austrumeiropā, kuras mērķis ir attīstīt cilvēkus fiziski un morāli.

Publicitātes foto

Saistītās tēmas: Ghetto GamesGrīziņkalns

youtube icon
Abonēt youtube