Šī gada 15. maijā uzsākta ūdeņraža uzpildes stacijas būvniecība, tā atradīsies Rīgā, Vienības gatvē 6 blakus 2. trolejbusu parkam.

Ūdeņraža uzpildes stacijas būvniecība norisinās starptautiskā projekta “H2Nodes” ietvaros, un tā būs pieejama gan sabiedriskā transporta uzpildei, gan publiskai lietošanai. Ūdeņraža elektriskie autobusi ar vienu uzpildi 7-10 minūtēs var veikt 300-400 km, trolejbusi bez kontakttīkla ar vienu uzpildi varēs veikt līdz 200 km, savukārt vieglie pasažieru ūdeņraža elektriskie transportlīdzekļi var nobraukt aptuveni 600 km, un to uzpilde aizņem 3-5 minūtes.

“Rīgas satiksme” ir starptautiskā projekta “H2Nodes” koordinators. Projekts tiek īstenots ne tikai Rīgā, bet arī Pērnavā un Nīderlandes pilsētā Arnhemā. Projekta ietvaros “Rīgas satiksmei” tiks piegādāti arī 10 trolejbusi, kam rezerves vilces jauda tiks nodrošināta oksidējot ūdeņradi kurināmā elementā. Pāreja uz ūdeņradi kā alternatīvo degvielu un enerģijas nesēju transportlīdzekļos nodrošina efektīvāku primāro energoresursu izmantošanu un veicina bezizmešu transporta ieviešanu.

Paredzamās projekta izmaksas plānotas 16,1 miljons eiro, no kuriem 50% līdzfinansē Eiropas savienība.

Saistītās tēmas: BūvniecībaŪdeņradisUzpildes stacija

youtube icon
Abonēt youtube