ASV trešdien no ieslodzījuma atbrīvota kareive Čelsija Meninga, kas bija notiesāta par nepieredzēti plašu slepenas informācijas nopludināšanu vietnei “WikiLeaks”, pavēstīja ASV armijas pārstāve sakariem ar presi.

Meninga “atbrīvota no Savienoto Valstu soda izciešanas kazarmām” Levenvērtā, Kanzasas štatā, paziņojumā apliecināja Sintija Smita.

“Pēc vēl četriem nemierpilniem gaidīšanas mēnešiem tā diena beidzot ir pienākusi. Es gaidu tik daudz ko!” Meningas teikto pavēstīja viņas juridiskā komanda.

“Lai kas mani gaidītu, tas ir daudz svarīgāks nekā pagātne,” piebilda 29 gadus vecā Meninga.

“Es domāju par lietām tieši tagad – kas ir satraucoši, dīvaini, jautri, un tas viss man ir jauns,” viņa piebilda.

Meninga atbrīvota saskaņā ar bijušā ASV prezidenta Baraka Obamas lēmumu samazināt viņai piespriesto 35 gadu cietumsodu. Obama, janvārī pieņemot vienu no saviem pēdējiem lēmumiem ASV prezidenta amatā, apžēloja 64 cilvēkus un samazināja sodus vēl 209, arī Meningai.

Bijusī izlūkošanas analītiķe Meninga 2013.gada augustā tika notiesāta par spiegošanu un citiem noziegumiem pēc savas atzīšanās, ka nodevusi slepenus valdības un armijas dokumentus vietnei “WikiLeaks”. Karatiesa viņu atzina par vainīgu 20 apsūdzības punktos.

Viņa tika aizturēta 2010.gadā un pavadījusi ieslodzījumā armijas cietumā Kanzasas štata Levenvērtas fortā apmēram septiņus gadus no piespriestā 35 gadu cietumsoda.

Meninga mūža lielāko daļu ir bijusi pazīstama kā vīrietis vārdā Bredlijs Menings, bet, jau atrodoties ieslodzījumā, lūdza, lai viņu uzskata par sievieti un dēvē par Čelsiju.

 


 

Saistītās tēmas: Čelsija MeningacietumsWikiLeaks

youtube icon
Abonēt youtube