Ir cilvēki, kuri labprāt iepērkas vienatnē, kā iemeslu minot to, ka tas ir krietni ātrāk un ērtāk. Turpretī, ja veikalu apmeklē kopā ar ģimeni – it sevišķi, ja ģimenē ir mazi bērni –, sākotnēji plānotais stundas pasākums nereti mēdz ievilkties līdz pasākumam dienas garumā. Kā izdarīt tā, lai, iepērkoties ar ģimeni, dienas beigās būtu gandarījuma sajūta par to, ka esat spējuši apvienot patīkamo ar lietderīgo? Atbilde ir vienkārša – padariet šo aktivitāti par spēli, kas liks bērniem justies kā piedzīvojumā, un ievērojiet tālākminētos ieteikumus.

 

  • Esiet labi paēduši

    Izvēlieties piemērotāko veidu, lai apmierinātu ikviena ģimenes locekļa gaumi un lai vēderi būtu pilni – vai nu tā būtu sātīga maltīte mājās vai kāds gardums kafejnīcā. Cilvēks, kurš ir izsalcis, ļoti strauji var mainīt viedokli un attieksmi, līdz ar to gala izvēle par nepieciešamo preci var būt impulsīva un neobjektīva.

 

  • Vienojieties par kopīgu “spēles” plānu

    Pirms dodieties iekšā tirdzniecības centrā, aprēķiniet iespējamo laiku – ko un kam veltīsiet –, tad veikalu apmeklēšana būs krietni konstruktīvāka. Tas, ja jums sākotnēji neizdodas atrast konkrēto preci – vai nu tās būtu bikses vai kurpes bērnam, vai nu tā būt balles kleita vai uzvalks, koncentrējieties uz plānu, tas sakopos jūsu domas un neļaus iziet no veikala emociju vadītiem – “Ai, te jau nekā nav. Atnāksim citu dienu.”

 

  • Izvērtējiet savas vajadzības un vēlmes

    Izveidojiet iepirkumu sarakstu, nosakot, kuri priekšmeti un lietas jums ir nepieciešami prioritāri. Tad, kad jutīsiet, ka sākotnējais plāns sāk realizēties, kopējais noskaņojums būs labāks un atbrīvotāks. Tādos brīžos arī nepieciešamās lietas atnāks pie jums ātrāk, jo nebūsiet pārlieku iespringts uz iznākumu.

 

  • Ieplānojiet laiku, lai izzinātu preci

    Piemēram, ja iepērkat drēbes, veltiet pietiekami daudz laika, lai pielaikotu tās. Jūsu iepirkšanās piedzīvojums kļūs daudz patīkamāks, ja nebūs steigas. Paņemiet apģērbu vairākos izmēros līdzi uz pielaikošanas kabīni, lai atrastu piemērotāko izmēru bez kavēšanās. Ir svarīgi iegādāties apģērbu pareizajā izmērā ar pirmo reizi, nevis tērēt lieku laiku, lai atkal brauktu uz veikalu.

 

  • Plānojiet budžetu

    Uzticiet saviem bērniem plānoto naudas summu, kas paredzēta mantu iegādei. Bērniem parādīsies līdzatbildība vecāku budžeta plānojumā. Viņi skaitīs naudu un centīsies rēķināt līdzi, lai iekļautos konkrētajā naudas summā. Apziniet, vai jums ir kādas privilēģiju kartes vai kuponi, ko varat izmantot iepirkšanās laikā, lai ieekonomētu, krātu bonusus un iepirktos izdevīgāk.

 

  • Padariet iepirkšanās procesu par aktīvu un krāsainu atpūtu

    Apmeklējot tirdzniecības centra veikalus, noteikti ievediet bērnus kādā no sporta preču veikaliem (arī, ja neesat paredzējuši neko iegādāties tajā). Bērniem patīk sports, sporta apģērbi vai vienkārši sporta inventārs. Viņiem tā ir kā atrakciju pasaule, jo aktīvā dzīvesveida preču veikalos ir visādi atribūti, mantas un spilgtas krāsas, kas rada bērniem papildu iespaidus un enerģiju būt kustībā. Vēl viens variants, kurp aizvest bērnus, ir zooveikali, piemēram, “Dino Zoo”, kur atrodams piedāvājums visām populārākajām mājas mīluļu sugām, un, kā vēsta veikala kolektīvs, viens no pieprasītākajiem apskates objektiem ir tieši zelta zivtiņa, kas noteikti bērniem rosinās fantāziju.

 

 

  • Strukturējiet tirdzniecības centra plašā piedāvājuma iespējas

    Lai neapgrūtinātu ne sevi, ne citus ģimenes locekļus, sadalieties grupiņās. Ja tētim ar dēlu vajag iegādāties, piemēram, bikses ikdienai, tad tētis ar dēlu var doties uz apģērbu veikaliem, kamēr ģimenes meitenes izvēlas kādu aksesuāru rotaslietu veikalos – tā jūs varēsiet vairāk laika veltīt izvērtēšanas procesam un neviens no ģimenes locekļiem nejutīsies garlaikots. Protams, lai neradītu lieku uztraukumu vai stresu, pārliecinieties, ka visiem mobilie tālruņi ir ieslēgti, un gadījumā, ja kāds pārceļas no vienas nodaļas uz citu, jāinformē, atsūtot, piemēram, īsziņu. Tāpat arī var dalīties divās grupas – pieaugušie un bērni. Bērnus var atstāt, piemēram, “Annels” atrakciju parkā, kur viņi var spēlēties un priecāties kopā ar citiem bērniem, tikmēr pieaugušie – bez steigas uzlaiko sev vajadzīgos apģērbus vai iepirkt kādas saimniecībā noderīgas lietas.

 

Pēc labi pavadīta laika tirdzniecības centrā, noteikti būs palikuši spilgti iespaidi par katru veikalu – kāpēc lai neizmantotu šo privilēģiju. Pārbaudi savu erudīciju un piedalies atraktīvā spēlē “Alfas shop-shop čempions”, kas norisinās interneta vietnē spele.alfaparks.lv līdz 2017. gada 18. jūnijam. Lai piedalītos spēlē, ir nepieciešams reģistrēties ar sociālā tīkla kontu, kā arī izlasīt un piekrist spēles noteikumiem. Katru dienu atbildi uz trīs video jautājumiem, ko uzdod viens no t/p “Alfa” veikalu pārstāvjiem, un krāj punktus, – jo aktīvāk spēlēsi un pareizāk atbildēsi uz jautājumiem, jo lielāka iespēja laimēt balvas! Balvu fondu veido vērtīgas t/p “Alfa” veikalu sarūpētas dāvanas un dāvanu komplekti, savukārt galvenajā balvā ir Galacticodāvanu karte 100 EUR vērtībā.

 


Prese relīze

Saistītās tēmas: ģimeneiepirkšanās

youtube icon
Abonēt youtube