Bojāgājušo skaits pēc pagājušās nedēļas spēcīgā sprādziena Kabulā pārsniedzis 150 cilvēkus, otrdien pavēstīja Afganistānas prezidents Ašrafs Ghani.

Kā ziņots, trešdienas rītā Kabulas diplomātiskajā kvartālā terorists pašnāvnieks uzspridzinājās ar sprāgstvielām piekrautā kravas automašīnā.

Eksplozijā cietas daudzas apkārt esošās ēkas, tostarp ārvalstu vēstniecības.

“Mēs nebijām vienīgais mērķis. Šī uzbrukuma mērķis bija visa diplomātiskā kopiena,” uzrunājot Kabulā ārvalstu diplomātus, uzsvēra Ghani.

Iepriekš Afganistānas amatpersonas vēstīja, ka šajā teroraktā, kas uzskatāms par asiņaināko uzbrukumu kopš talibu režīma gāšanas 2001.gadā, nogalināti 90 cilvēki, bet vairāk nekā 460 guvuši ievainojumus.

Visi bojāgājušie ir afgāņi.

Ghani īpašu atzinību izteica 13 policistiem, kas pirms traģēdijas apturēja terorista automašīnu, kura mēģināja iebraukt nocietinātajā kvartālā, kur izvietotas valdības un vēstniecību ēkas. Visi viņi sprādzienā gāja bojā.

Līdz šim neviens tā arī nav uzņēmies atbildību par šo teroraktu, taču talibu nemiernieki nolieguši, ka viņi būtu saistīti ar šo noziegumu, kas izraisījis Kabulā masu protestus.

Sadursmēs ar policiju piektdien tika nogalināti arī vairāki protestētāji.

Vēl vismaz 20 cilvēki gāja bojā, kad sestdien kāda protestētāja bēru gājienam atkal uzbruka teroristi pašnāvnieki.

Saistītās tēmas: KabulaTeroraktsupuri

youtube icon
Abonēt youtube