Nenoliedzami šajā brīdī nav aktuālāka vārda pašmāju sporta dzīvē par Aļonu Ostapenko. Simpātiskā meitene pēc fenomenālā triumfa Francijas čempionātā šonedēļ preses konferencē tikās ar vietējo mediju pārstāvjiem. Portālam RītaKafija.lv izdevās noskaidrot, kāds amulets nes sportistei veiksmi, un, ko vēl būdama maziņa, Aļona darīja pirms sava pirmā nopietnā mača.

Kā sportiste Aļona pārsteidz ar agresīvo spēles stilu un asu atsitienu, kas raksturīgs vairāk tenisistiem vīriešiem. Savukārt preses konferencē atrodas, šķiet, pavisam cita meitene. Nedaudz bērnišķīga, nesamākslota un ļoti maiga meitenīte, kas pēkšņi ir kļuvusi visiem interesanta. Tāda šonedēļ Aļona bija, satiekoties ar pašmāju medijiem viņas pirmajā lielajā preses konferencē dzimtenē. “Maza meitene lielajā sportā ar milzīgu uzvaru,” tā sportistes neseno uzvaru pirms kāda laika komentēja BBC žurnālists Pjers Ņuvberijs. Un šai atziņai nevar nepiekrist. Ar patiesu prieku meitene atbildēja uz sev interesantajiem jautājumiem, savukārt uz neskaitāmajiem jautājumiem par dažādām naudas tēmām meitene atbildēja vienā teikumā, ļaujot atbildes komentēt trenerei un mammai vienā personā Jeļenai Jakovļevai.

 

Mīlestība pret spēli

Meitenes mamma neslēpj, ka teniss ir dārgs sporta veids un, lai izaudzinātu čempioni, ir jārēķinās, ka kopsummā visam tiks iztērēts vismaz miljons. Kā neformālā sarunā atklāj meitenes mamma, Aļonas galvenais panākumu iemesls ir mīlestība pret tenisu kā tādu. Izrādās, tenisu spēlēt meitene sāka pēc savas iniciatīvas, braukājot līdzi mammai uz darbu. Un tieši mamma bija šī brīža “Parīzes Grand Slam” turnīra uzvarētājas pirmā trenere. “Es vēl tagad atceros. Aizbraucām uz viņas pirmajām nopietnajām sacensībām. Pārējās meitenītes iesildās, trenējās, bet Aļona sēdēja, šūpojās šūpolēs un ēda saldējumu. Pilnīgi neuztraucoties par spēli. Viņai vienkārši patika uzvarēt, tāpēc uznākot uz laukuma viņa uzreiz spēja koncentrēties spēlei. Viņa domā ar galvu līdzi tam, kā spēlē laukumā un spēlē no sirds,” pastāsta meitenes mamma. Un, kā preses konferences laukā atklāja pati sportiste, žests divi pirksti pie deniņiem ir norādījums sev, ka domāt vajag. “Es skatos dažādus mačus starp tenisa sportistēm. Mani ļoti vienmēr ir saistījis Serenas Viljamsas spēles stils. Būtu interesanti, ja kādreiz būtu iespēja uzspēlēt pret viņu,” vaicāta ar kuru pasaules līmeņa tenisisti viņa gribētu pamēroties meistarībā, atbildēja Aļona.

 

Talismans no bērnu kājas

Sporta pasaulē bieži vien augsta ranga sportistiem ir savi rituāli, kā noskaņoties spēlei. Un daudziem ir amuleti, daži pat speciāli dodas pie burvjiem, lai tiktu pie kāda īpaši spēcīga novārdota laimes nesēja. Mūsu Aļonai savu īpašo pirms spēles rituālu nav. Taču viņai ir kāds mīļš talismans. “Man ir viena rotaļlieta, kuru es vienmēr ņemu sev līdzi. Es atceros, ka reiz viņu aizmirsu un viņu paņēma cita meitene. Tai meitenei sāka veikties spēlēs, bet es zaudēju visām pretiniecēm. Tas man lika saprast, ka labāk nevajag atstāt savu mantiņu. Tāpēc kopš tās reizes man šī rotaļlieta ir līdzi uz visām sacensībām,” smaidot uz portāla RītaKafija.lv uzdoto jautājumu atbild Aļona.

Meitenes māte vēlāk gan papildina šo stāstu, ka sava veida nomierinošs rituāls ir arī sportistes frizūras bizīšu veidošana. Sacensībās frizūru parasti veido frizieri. Taču šodien bizītes palīdzēja sapīt viena no meitenes draudzenēm. “Bizīšu pīšana savā ziņā viņai ļauj nedaudz atslēgties no domām par spēli un koncentrēt savu uzmanību. Šī frizūra ir pamanāma, taču šāds matu sakārtojums nekad Aļonai nav traucējis spēles laikā,” stāsta mamma.

 

Miljoni un dāvana no “Louis Vuitton”

Uzvara Parīzes atklātajā turnīrā meitenei atnesa arī naudas balvu, kas rakstāma ar sešām nullēm. Konkrēta summa vēl netiek minēta un sportistes ģimenei nauda nebūt nav primārais jautājums, ko gribas apspriest saistībā ar Parīzes uzvaru. Taču, pateicoties naudas balvai, beidzot var realizēt plānu paplašināt Aļonas komandas sastāvu. “Viņai jau sen bija nepieciešams labs fizioterapeits, kas ar viņu strādā pirms un pēc sacensībām. Šobrīd mēs meklēsim īsto speciālistu un viņas komandai uz mačiem līdzi dosies fizioterapeits,” atklāj meitenes mamma. Uzvara Parīzē tika nosvinēta ar jautru ballīti turpat stadionā. Un nākamajā dienā dāmas devās baudīt Parīzes pilsētas modes labumus. Aļona jau bija noskatījusi somiņu, apavus un vienu kleitiņu, kuru vēlējās iegādāties. Un, iepērkoties “Louis Vuitton” veikalā, viņa savus izvēlētos pirkumus saņēma dāvanā. ”Aļona bija ļoti priecīga par šādu pārsteigumu no dizainera puses,” norāda mamma. Tiesa būt par modes dāmu meitenei laika nav atlicis daudz, jo jau pēc dažām nedēļām viņa atkal dosies uz tenisa mačiem. Un mēģinās sevi parādīt arī prestižajā Vimbldonas tenisa turnīrā.

 

 

Foto:LETA

Saistītās tēmas: Aļona OstapenkoTeniss

youtube icon
Abonēt youtube