Sludinājumu portāls “ss.lv” mainījis domēna vārdu uz “ss.com”, novēroja aģentūra LETA. Adrešu logā ievadot veco adresi “ss.lv”, kas vēl šodien novirzīja uz vietni “ss.lv”, pašlaik novirza uz vietni “ss.com”. Tāpat no “ss.lv” uz “ss.com” mainījies vietnes sākumlapas kreisajā augšējā stūrī redzamais vietnes logotips.

Kā liecināja interneta vietnē “whois.com” publicētie dati, tad “ss.com” bija reģistrējis “ss.lv” un kā kontaktpersonas tika norādīti Juris Līnis un Andrejs Kivackis, kuriem vienādās daļās pieder SIA “SS”. Tomēr dienas laikā minētajā vietnē informācija par “ss.com” mainījās un tagad kontaktu listē minēts, ka domēnu “ss.com” reģistrējis Luksemburgā esošs uzņēmums.

Kā ziņots, VID nolēmis apturēt Latvijas lielākā sludinājumu portāla “ss.lv” darbību saistībā ar tā atteikšanos sniegt informāciju par nereģistrētiem auto tirgotājiem.

Iepriekš tika vēstīts, ka Saeima 2016.gada 23.novembrī galīgajā lasījumā atbalstīja priekšlikumu piešķirt VID tiesības bloķēt piekļuvi negodprātīgām tīmekļa vietnēm. Šīs pilnvaras paredzētas Saeimas pieņemtajos grozījumos likumā par VID, par nodokļiem un nodevām un Elektronisko sakaru likumā.

Grozījumi likumos nosaka gadījumus, kādos VID pieņems lēmumu par domēna vārda atslēgšanu, tāpat noteikta kārtība, kādā tiek atjaunota tīmekļa vietnes darbība, kā arī noteikti gadījumi un kārtība, kādā tiek noteikts domēna “.lv” pārreģistrācijas aizliegums. Tas attieksies uz Latvijā reģistrētajām interneta mājaslapām. Domēna vārda atslēgšana paredzēta normatīvo aktu pārkāpumu gadījumos, piemēram, tīmekļa vietne tiek izmantota nereģistrētas saimnieciskās darbības veikšanai, kuras rezultātā nodokļu maksātājam rodas nodokļu saistības Latvijā.

Saistītās tēmas: skandālsss.comSS.lvVID

youtube icon
Abonēt youtube