SIA “Maxima Latvija” piekritusi izmaksāt kompensācijas tām personām, kuras Zolitūdes traģēdijā guva dažādas traumas, aģentūrai LETA apstiprināja biedrības “Zolitude 21.11.” vadītāja Regīna Ločmele-Luņova.

Viņa apliecināja, ka piedāvāti kompensācijas varianti, kuri pēc apspriešanās pieņemti, taču “tas nav fināls un procesa beigas”.

Plašāka informācija par iepriekšminēto tiks sniegta šīs dienas laikā.

Tiesās traģēdijā cietušo intereses pārstāvošais advokāts Aldis Gobzems aģentūrai LETA gan teica, ka viņam par šādu vienošanos nekas nav zināms, līdz ar to viņa ieskatā “Maxima Latvija” šobrīd meklē veidus kā samazināt iepriekš apspriestās kompensācijas traģēdijā cietušajiem.

“Izlīgums nevar tikt uzskatīts par pilnīgu un katrā gadījumā šis jautājums nav saskaņots mūsu izlīguma sarunu ietvaros. Faktiski tas ir veids, kādā tiek pārkāpta mūsu iepriekš noslēgtā vienošanās un “Maxima Latvija” cenšas samaksāt nepilnīgu kompensāciju. Šādi “Maxima Latvija” cenšas nopelnīt, samazinot izmaksājamo kompensāciju apmērus, ” uzskata advokāts.

Viņš arī norādīja, ka iepriekš panāktā vienošanās paredzēja, ka ar otru sarunas pusi ir jāvienojas par izmaksājamo kompensāciju apmēriem. Šajā gadījumā tas nav darīts.

Gobzems gan pieļāva, ka kāds no viņa klientiem, iespējams, piekritīs “Maxima Latvija” piedāvātajai kompensācijai, taču viņam nav zināms vai kāds no cietušajiem jau ir noslēdzis šādu jaunu vienošanos.

Ņemot vērā iepriekšminēto, šobrīd nav sasniegti visi priekšnoteikumi tam, lai advokāts klientu interesēs atsauktu iepriekš iesniegtās civilprasības pret “Maxima Latvija”, līdz ar to tiesvedības turpināsies, apliecināja Gobzems.

Pērn “Maxima Latvija” un uzņēmums “Tineo” vienojās ar Zolitūdes traģēdijā cietušo pārstāvjiem par katru bojāgājušo ģimenes locekli izmaksāt 100 000 eiro kompensāciju. Gobzems šodien apliecināja, ka šobrīd šādu kompensāciju saņēmusi tikai daļa no tām personām, kuras traģēdijā zaudējušas tuviniekus.

Jau vēstīts, ka, sabrūkot veikalam Zolitūdē, 2013.gada 21.novembrī dzīvību zaudēja 54 cilvēki, tostarp trīs glābēji. Desmitiem cilvēku tika ievainoti.

Prokuratūra Latvijā par “Maxima” sabrukšanā cietušajiem atzinusi 263 personas.

Saistītās tēmas: "Zolitude 21.11."KompensācijasMaxima Latvija

youtube icon
Abonēt youtube