Latvijas vīriešu valstsvienība pēc vienas brīvdienas otrdien, 22. augustā, ar diviem treniņiem atsāka gatavoties Eiropas čempionāta finālturnīram. Šodien, ceturtdiena 24.augustā  plkst.19:30 “Arēnā Rīga” notiks pēdējā pārbaudes spēle ar Čehijas izlasi, portālu ritakafija.lv informēja Latvijas basketbola savienība.

Tuvojoties Eiropas čempionātam, komandai vienlaikus jātiecas pēc diviem mērķiem – jāturpina slīpēt sadarbības nopietnas cīņas apstākļos un jāizvairās no lieka riska radīt vai pastiprināt veselības problēmas Tāpēc otrdien treniņos piedalījās visi 15 ierindā esošie spēlētāji, bet Kristaps Porziņģis, Jānis Timma un Ojārs Siliņš darbojās atvieglotā režīmā.

Siliņam veiktā veselības pārbaude apliecinājusi, ka rehabilitācijas process rit labi, tomēr pilnvērtīga atgriešanās ierindā atkarīga no tā, kā savainotais plecs jutīsies pilnas slodzes un nopietnas kontaktcīņas apstākļos.

Valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis: “Pēdējo pārbaudes spēli ar Čehijas izlasi vēlamies aizvadīt labākajā sastāvā, taču nevēlamies lieki riskēt, tāpēc, iespējams, lēmumu pieņemsim pēdējā brīdī. Diemžēl savainojumi ir profesionālā sporta ikdiena, tāpēc komandai jābūt gatavai demonstrēt kvalitatīvu basketbolu jebkādos apstākļos. Pret Rumāniju tas izdevās, pret Čehiju būs nopietnāks – interesantāks un noderīgāks pārbaudījums.”

Čehijas vienības ierindā ir viens no labākajiem saspēles vadītājiem Eiropā Tomašs Satoranskis, kurš pagājušo sezonu pavadīja NBA klubā Vašingtonas “Wizards” (57 spēles, vidēji spēlējis 12:36, guvis 2,7 punktus un izdarījis 1,6 rezultatīvas piespēles). Toties nav Eirolīgas čempiona Jana Veselija. Stambulas “Fenerbahce” spēka uzbrucējs jūlija beigās paziņoja, ka nav paguvis atjaunot fiziskos un morālos spēkus pēc garās klubu sezonas, tāpēc izlasē nespēlēs.

Čehijas komanda jau aizvadījusi astoņas pārbaudes spēles, un mačs Rīgā arī tai būs pēdējais eksāmens pirms #EuroBasket2017. Iepriekš čehi divreiz zaudēja Polijas izlasei (68:101 un 72:85), pārspēja Ungāriju (85:51), zaudēja Slovēnijai (80:88), divreiz Gruzijai (76:87 un 64:68) un Turcijai (66:67), kā arī pieveica Somiju (83:62).

Foto: LETA

youtube icon
Abonēt youtube