Ogrē policija sadarbībā ar iedzīvotājiem no iespējamās nelaimes izglābusi mājās nepieskatītu atstātu trīs gadus vecu meitenīti un viņas pērn dzimušo brāli, kurš atrasts automašīnā pie kāda gatera, aģentūru LETA informēja Valsts policijā (VP).

Otrdien Ogres novada Sociālā centra darbinieki no līdzcilvēkiem saņēma informāciju, ka trīsgadīga meitenīte atrodas viena mājās, savukārt māte kopā ar 2016.gadā dzimušo zīdaini pirms vairākām stundām devusies prom un nav atgriezusies mājās.

Reaģējot uz informāciju, Sociālā centra darbinieki devās uz meitenītes dzīvesvietu, lai izvērtētu radušos situāciju. Tur viņi sastapuši cieši aizmigušu trīsgadīgu meitenīti, kura gulēja netīrās drēbēs un turpat gultā nokārtojusi savas dabiskās vajadzības, skaidroja VP.

Meitenīte nogādāta Sociālajā centrā, kur nomazgāta, pārģērbta tīrās drēbēs un pabarota, un vēlāk, pēc veselības stāvokļa izvērtēšanas, aizvesta uz Krīzes centru bērniem, kur viņai sniegta sociālā un psiholoģiskā palīdzība.

Lai pēc iespējas ātrāk un operatīvāk atrastu bērna māti, Ogres novada Sociālā centra pārstāvji sazinājās ar policiju. Kāds pašvaldības policists, kurš tobrīd atradās atvaļinājumā, arī iesaistījās meklēšanā un jau pēc īsa laika netālu no gatera atrada novietotu automašīnu, kurā atradās mazās meitenītes nepilnu gadu vecais brālis. Apskatot automašīnu, tika konstatēts, ka durvis nav aizslēgtas un brīvi var piekļūt mazulim, lai sniegtu nepieciešamo palīdzību.

Par to nekavējoties tika ziņots VP. Ierodoties norādītajā adresē, Ogres novada pašvaldības policists izstāstīja VP un Ogres novada Sociālā centra darbiniekiem, ka automašīnas atrašanas brīdī tajā skanēja skaļa mūzika, logi bija aizsvīduši un mazulis gulējis piesprādzēts bērnu pārvietojamā krēslā.

Uz notikuma vietu izsaukti mediķi, bet tikmēr policija devās apskatīt tuvumā esošo teritoriju, kur atrada bērnu māti guļam alkohola nogurdinātu kopā ar vēl diviem vīriešiem.

No miega pieceltā 1993.gadā dzimusī sieviete paskaidroja, ka ik pa laikam apraudzīja zīdaini, nomainīja autiņbiksītes un viņu pabaroja. Tomēr Sociālā centra darbinieki un policisti šajos skaidrojumos klausījušies ar šaubām, jo pašvaldības policista redzētais liecināja par pretējo.

Vispirms 2016.gadā dzimušais mazulis nogādāts medicīnas centrā, vēlāk nodots Sociālā aprūpes centra darbinieku rokās, kur zīdainim tiek sniegta nepieciešamā veselības un sociālās rehabilitācijas palīdzība.

Saistībā ar notikušo VP ir sākta resoriskā pārbaude, savukārt Ogres novada pagasta bāriņtiesa ir lēmusi par aizgādības tiesību pārtraukšanu. Tāpat Sociālais dienests ir sācis sociālo darbu ar bērnu vecākiem.

Valsts policija izsaka pateicību tiem iedzīvotājiem, kuri nebija vienaldzīgi šajā situācijā un ziņoja. Likumsargi aicina arī turpmāk būt vērīgiem.

youtube icon
Abonēt youtube