Foto: Pixabay

Lauksaimnieku organizētais protests pirmdien, 5.februārī,  sāksies plkst. 11.00, un tas notiks 16 Latvijas pilsētās. Protestu norisē tiks izmantota arī lauksaimniecības tehnika, līdz ar to iedzīvotājiem ir jārēķinās ar iespējamiem satiksmes ierobežojumiem.

Protesti plānoti Liepājā, Saldū, Talsos, Tukumā, Kuldīgā, Jelgavā, Dobelē, Bauskā, Jēkabpilī, Aizkrauklē, Daugavpilī, Rēzeknē, Valmierā, Gulbenē, Limbažos un Ogrē, informē organizatori.

“Zemnieku saeima” valdes priekšsēdētājs Juris Lazdiņš norāda, ka pirmajā posmā protesti plānoti miermīlīgi, lauksaimniekiem pulcējoties katra Latvijas reģiona iepriekš definētās lokācijās. “Protestu laikā mēs aicinām protesta dalībniekus netraucēt operatīvā transporta kustībai un ievērot miermīlīgu pārvietošanos ar lauksaimniecības un cita veida tehniku. Šobrīd lauksaimnieku izvirzītās prasības esam iesnieguši Ministru prezidentei Evikai Siliņai un zemkopības ministram Armandam Krauzem, tāpēc gaidām atbildes un reālus risinājumus no viņu puses. Pretējā gadījumā jau 12. februārī esam gatavi doties uz Rīgu,” informē Lazdiņš.

Lauksaimnieku prasības, kas pirms protesta iesniegtas valdības vadītājai un zemkopības ministram, ar konkrētiem termiņiem ir vērstas par šādiem nozarei kritiski svarīgiem jautājumiem: Krievijas un Baltkrievijas pārtikas produktu tūlītējs importa aizliegums bez pārejas perioda; 5% samazinātās PVN likmes atjaunošana Latvijai raksturīgajiem augļiem, ogām dārzeņiem; nozares konkurētspējas veicināšana. Tāpat arī birokrātijas mazināšana lauksaimniecības nozarē; plašāka pieeja apdošināšanas un apgrozāmo līdzekļu programmām, kā arī atteikšanās no nacionāla līmeņa zemes apgrūtinājumiem vai citiem zemes lietošanas ierobežojumiem.

Lazdiņš iepriekš pauda, ka Latvijas lauksaimnieku pacietības mērs ir pilns.  “Un tas aumaļām līst pāri malām. Ar nožēlu jāatzīst, ka esošās valdības sastāvs īpaši izceļas ar savu aroganci un vienaldzību,” uzsverē Lazdiņš.

Tāpat Lazdiņš iepriekš pauda, ka kopš pagājušā gada novembra lauksaimnieku ārkārtas sapulces, kurā lauksaimnieki iesniedza Zemkopības ministrijai un ministram Armandam Krauzem (ZZS) prasības nozares sakārtošanai, līdz šim ir izpildīta tikai viena.

Protestu dalībnieki iepriekš definētajos protestu sākumu punktos pulcēsies no plkst.10.00 un protestu sākums, katrā pilsētā dodoties pa savu maršrutu, būs plkst.11.00.

Lauksaimnieku protestu pulcēšanās vietas ir: Liepājā – Linas Agro centrs “Grobiņa” un Lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvā sabiedrība “Durbes grauds”;  Saldū – Lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvā sabiedrība “LATRAPS” Saldus punkts; Talsos – laukumā pie “Wurth”; Tukumā – P104 pie apļa un P98 pie apļa, Kuldīgā – laukumā pie Ventas tilta; Jelgavā – Lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvā sabiedrība “LATRAPS Eleja”; Dobelē – “HG Farming”, Īles ceļš; Bauskā – Lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvā sabiedrība”Saimnieks-V”; Jēkabpilī – Lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvā sabiedrība “LATRAPS Jēkabpils”; Aizkrauklē –  Koknese, pie Tīnūžu ceļa apļa; Daugavpilī –  Lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvā sabiedrība “LATRAPS Daugavpils”; Rēzeknē – pie AS “Rēzeknes dzirnavnieks” Ziemeļu ielā; Valmierā – Lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvā sabiedrība “Vaks”; Gulbenē – Lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvā sabiedrība “Vaks”; Limbažos – “Elagro trade” Skulte; Ogrē – E22 Ogresgala viadukts.

Lasiet arī: VIDEO | Tapusi filma par visu laiku labāko Latvijas slēpotāju Eiduku un viņas ģimeni

Lasiet arī: Amerikāņu aktrise Drū Berimora pauž sajūsmu par Latvijā ražotu tēju

Lasiet arī: Vāc parakstus par pilnīgu smēķēšanas aizliegumu publiskās vietās un uz ielas

Lasiet arī: Ķengaragā atvērts otrais Lidl; pirmais klients rindā stāvēja no diviem naktī

Lasiet arī: VIDEO | Keišs, Grāvelis, Āboliņš un citi slaveni aktieri iemūžina traģikomisku stāstu par padomju džinsiem

Lasiet arī: Auklēšanās ar otru nebūs! Mīlestības un attiecību horoskops februārim

Seko mums arī Facebook, X, Instagram un Draugiem!

youtube icon
Abonēt youtube