Pirms pirmdien gaidāmā Eiropas čempionāta mača pret Lielbritānijas basketbola izlasi Latvijas komandu skārusi infekcija un tā svētdienas treniņā netrenējās pilnā sastāvā. Svētdienas treniņā piedalījās desmit basketbolisti, kamēr apslimušie Jānis Strēlnieks un Mārtiņš Meiers palika viesnīcā.

“Ar veselību nav labi. Treniņā nepiedalījās visi spēlētāji un no tiem, kuri bija, daļa jūtas ne savā ādā. Puišiem ir slikta dūša. Dakteri dara visu iespējamo, lai līdz rītdienai visu sakārtotu,” pēc nodarbības sacīja komandas galvenais treneris Ainars Bagatskis.

Tiek uzskatīts, ka pie vainas varētu būt ēdiens, taču Bagatskis tā nedomā.

“Nedomāju, ka pie vainas ēdiens. Apkārt klīst infekcijas bacilis – kādam organisms stiprāks, kādam vājāks. Daļa no komandas pa nakti nav gulējuši. Ar Meieru un Strēlnieku nolēmām neriskēt, viņi palika viesnīcā. Mums līdz spēlei vēl ir 24 stundas laika,” uzsvēra Bagatskis.

Pirksta traumas dēļ sestdienas mačā pret Beļģiju nepiedalījās Dāvis Bertāns. Viņš svētdien trenējās kopā ar komandu, bet vēl tiek gaidīts spēlētāja pārstāvētās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Sanantonio “Spurs” pārstāvis, kurš izvērtēs latvieša iespējas piedalīties pirmdienas mačā pret Lielbritāniju.

“Dāvis Bertāns piedalījās treniņā. Gaidām ASV speciālista lēmumu, viņš šodien ieradīsies. Pats Dāvis saka, ka viņš jūtas labi,” norādīja Bagatskis.

“Šis bija nosacīts treniņš. Svarīgāk bija visai komandai izkustēties. Tiem, kuri pret Beļģiju spēlēja pavisam maz, bija lielāka slodze. Izgājām cauri pamatlietām, ko darīsim rītdienas spēlē un kas ir ļoti svarīgas. Lielbritānija spēlē aktīvu un enerģisku basketbolu. Viņi ļoti daudz kustās. Var vilkt paralēles ar Beļģijas komandu, jo garie spēlētāji ir ļoti aktīvi no trīspunktu metienu līnijas. Būs svarīgi neļaut sajust metienu pretinieku garajiem basketbolistiem,” nelielas nianses pirms gaidāmās spēles atklāja Bagatskis.

Latvijas basketbolisti piektdien Eiropas čempionāta pirmajā mačā ar 82:92 piekāpās Riodežaneiro olimpisko spēļu vicečempionei Serbijai, kamēr sestdien ar 64:92 apspēlēja Beļģiju.

D apakšgrupā divas uzvaras divās spēlēs ir Krievijai, bet Serbijai, Latvijai, Beļģijai un Turcijai ir pa vienam panākumam, kamēr Lielbritānija pirmajās divās cīņās cieta zaudējumus.

Katras apakšgrupas četras labākās izlases iekļūs astotdaļfinālā, ko Latvijas izlase kvalificēšanās gadījumā aizvadīs 10.septembrī. Pēc tam ceturtdaļfināli tiks aizvadīti 12. un 13.septembrī, bet pusfināli – 14. un 15.septembrī. Savukārt spēles par vietām notiks 17.septembrī.

 Foto: RK arhīvs

Saistītās tēmas: BasketbolsEČ2017Latvijas Basketbola izlase

youtube icon
Abonēt youtube