Kā aģentūru LETA informēja Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM), līdz ar sporta un kultūras vērtību vēstījuma kapsulas iemūrēšanu Daugavas stadiona pamatos tiks sākta jauno tribīņu būvniecība un esošo tribīņu atjaunošana.

Šis ir pirmais no Daugavas stadiona vērienīgās attīstības posmiem, un tas tiks pabeigts 2018.gada maijā, lai jau nākamā gada vasarā šī vieta kļūtu par centrālo laukumu XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku dalībniekiem un skatītājiem.

2016.gadā valdība atbalstīja IZM ierosinājumu Daugavas stadionam piešķirt nacionālo interešu objekta statusu. Daugavas stadionam ir piešķirts arī nacionālās sporta bāzes statuss. Īpaša statusa noteikšana atspoguļo stadiona nacionāla līmeņa daudzfunkcionālu nozīmi gan Latvijas kultūras, gan sporta sabiedrības dzīvē.

IZM izstrādājusi Daugavas stadiona teritorijas attīstības stratēģiju, kas paredz līdz 2022.gadam stadiona teritorijas uzlabošanai atvēlēt 50 miljonus eiro, tostarp Eiropas Savienības struktūrfondu līdzekļus 40 miljonu eiro apmērā.

Līdz 2022.gadam stadionu pilnībā atjaunos un pārveidos – tiks izveidotas jaunas papildu tribīnes un izbūvēta virkne jaunu objektu – multifunkcionāla halle dažādiem sporta veidiem, jauna ledus halle, jauna slēgtā vieglatlētikas manēža, tiks pilnībā atjaunots vieglatlētikas treniņu laukums un stadiona sporta laukums, kā arī veikti nozīmīgi teritorijas labiekārtošanas darbi. Papildus tiks izbūvēta arī jauna “park&ride” auto stāvvieta un sakārtota apkārtējā pilsētas infrastruktūra.

Saistītās tēmas: Daugavas stadionskapsula

youtube icon
Abonēt youtube