Slovēnijas basketbola izlasei ir vienalga, kas nāks pretim Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā, pirms gaidāmās spēles ar Latviju izteicies šīs valstsvienības līderis un kapteinis Gorans Dragičs.

Latvijas un Slovēnijas mačs otrdien sāksies plkst.21.30. Dueļa uzvarētāja iekļūs pusfinālā, kas Latvijai izdotos pirmoreiz kopš neatkarības atjaunošanas, bet zaudētājai sacensības būs noslēgušās.

“Latvija spēlē labāk ar katru maču un astotdaļfinālā pret Melnkalni parādīja savu labāko versiju. Latvija mačā trāpīja 15 no 25 tālmetieniem, pierādot, ka spēj uzbrukt ar augstu precizitāti,” slovēņu žurnālistiem izteicies šīs valsts izlases galvenā trenera Igora Kokoškova palīgs Rado Trifunovičs, stāstot, ka lielākās problēmas radīsies, ja Kristapam Porziņģim tiks ļauts spēlēt ar seju pret grozu. “Ja viņš dosies zem groza, Gašpers Vidmars un Žiga Dimecs viņu spēs neitralizēt.”

Kā teica Trifunovičs, kad laukumā ir Porziņģis, Latvijas izlase kļūst daudz bīstamāka, jo citi spēlētāji paliek brīvāki. “Jebkurā gadījumā mūs sagaida grūta spēle, tomēr esmu drošs, ka spēlētāji izdarīs visu, ko spēj, lai paildzinātu mūsu palikšanu Turcijā.”

“Likmes būs milzīgas un skaitīsies vienīgi uzvara. Sagaidu grūtu spēli, tomēr esam noskaņojušies to uzvarēt,” teica slovēņu basketbolists Edo Muričs.

“Mūs neuztrauc, kas būs otra izlase laukumā. Vai tā ir Latvija, vai ASV, galvenais, lai paši spēlējam labi,” paudis Slovēnijas izlases kapteinis Dragičs, kurš ikdienā pārstāv Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienību Maiami “Heat”. “Ja mēs rādām savu spēli, domāju, ka esam grūts pretinieks ikvienai komandai. Mums visas 40 minūtes jābūt agresīviem un ticu, ka tad uzvarēsim.”

“Porziņģis ir tiešām garš, var kontrolēt bumbu un to iemest grozā, tomēr viņš nav spēka spēlētājs,” Latvijas līderi raksturoja Dragičs. “Ja viņš spēlēs centra pozīcijā, Gašpers Vidmars varēs viņu apturēt.”

Cīņas zaudētājai sacensības būs noslēgušās, bet uzvarētāja iekļūs pusfinalā, kur tiksies ar Spānijas un Vācijas ceturtdaļfināla labāko vienību.

Latvijas izlase aizvada izcilu turnīru, šobrīd esot piecu uzvaru sērijā. Latvija otro reizi pēc kārtas un trešo reizi kopš valstiskās neatkarības atgūšanas sasniegusi Eiropas čempionāta labāko astotnieku, taču kopš 1993.gada, kad atgriezās Eiropas čempionātu finālturnīros, pusfinālā līdz šim nav tikusi ne reizes.

Tikmēr slovēņi šajā čempionātā vēl nav izbaudījuši zaudējuma rūgtumu. Slovēnijas izlase labāko panākumu Eiropas čempionātos guvusi 2009.gadā, kad izcīnīja ceturto vietu, kamēr 2013.gadā tā palika piektā.

Komandas līderis ir Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Maiami “Heat” spēlētājs Gorans Dragičs, kurš šajā turnīrā ar vidēji 21,2 punktu spēlē ir piektais rezultatīvākais. Dragičs atrodas pozīciju zemāk par Latvijas izlases rezultatīvāko vīru Kristapu Porziņģi, jo liepājnieks sešos mačos ir vidēji guvis 21,8 punktus.

Slovēnijas izlasē jāizceļ 18 gadus vecais talants Luka Dončičs no Spānijas granda Madrides “Real”, kurš vidēji mačā guvis 13,8 punktus un izcīnījis 7,5 atlēkušās bumbas, kas ir labākais rādītajs komandā. Tāpat šajā turnīrā rezultatīvi spēlējuši Klemens Prepeličs (12,2 punkti spēlē) un naturalizētais amerikānis Entonijs Rendolfs (10,5).

Latvijas un Slovēnijas izlases līdz šim savā starpā spēlējušas astoņas reizes, piecos mačos uzvarot pretiniekiem. Tiesa, slovēņi uzvaras sakrāja Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīros, savukārt fināltunīros Latvijai abas reizes izdevies slovēņus pieveikt. Tā 2001.gadā turpat Stambulā grupas turnīra izšķirošajā spēlē pagarinājumā tika svinēta uzvara ar 99:93, bet 2015. gadā Francijā astotdaļfinālā Latvija uzvarēja ar 73:66.

Ja Latvija pieveiks Slovēniju, pusfināla maču tā aizvadīs ceturtdien, bet pēc tam svētdien būs jāspēlē finālā vai mačā par trešo vietu.

youtube icon
Abonēt youtube