Latvijas komanda Rīgas “Dinamo” Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē ar Kazaņas vienību “Ak Bars” rādīja līdzvērtīgāku sniegumu nekā bija gala rezultāts, pārliecināts uzbrucējs Edgars Kulda.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Rīgas “Dinamo” pirmdien ar 2:7 viesos kapitulēja “Ak Bars” hokejistiem, ciešot devīto zaudējumu pēc kārtas.

Deviņu zaudējumu sērija ir Rīgas “Dinamo” jauns antirekords, turklāt šajos mačos rīdzinieki palikuši bez punktiem. Pa astoņām reizēm rīdzinieki savā pastāvēšanas vēsturē iepriekš zaudējuši trīs reizes, bet tikai debijas sezonā šādā sērijā Latvijas komanda palika bez punktiem.

“Jā, mačs nebija ļoti veiksmīgs, tomēr tāpat esmu pārliecināts, ka spēle bija līdzīgāka nekā rāda rezultāts. “Ak Bars” nebija pelnījuši iemest septiņas ripas,” portāls “Inkazan” citē Kuldu. “Pirmo periodu izgāzām, ielaižot vairākas ātras ripas. Tomēr pēc tam sākām spēlēt pārliecinošāk. Rezultātā tas neatspoguļojās, tomēr šeit jau ir meistarības, realizācijas un aukstasinības jautājums. Pagaidām mums ar to ne viss ir labi.”

“Ja turpināsim spēlēt kā šobrīd, protams, netiksim izslēgšanas turnīrā, tomēr pagaidām vēl ir tikai sezonas sākums. Pāris uzvaras pēc kārtas var mūs atgriezt sacīkstē un izvilkt no purva, kurā paši sevi esam iegrūduši,” stāstīja Kulda. “Kā galveno nepieciešams pamainīt psiholoģiju. Mums vajadzība pārliecība par sevi, uzvarētāju psiholoģija. Uzvarēsim pāris mačus, sāksim stabili vākt punktus, tad skatīsimies uz spēli pavisam citādāk.”

Runājot par galveno treneri Sandi Ozoliņu, Kulda teica, ka viņš ir “motivators un taktiķis”. “Viņš piedāvā interesantas shēmas, cenšas izveidot progresīvu hokeju. Mēs paši esam vainīgi, ka trenera vēlmes neizpildām līdz galam.”

Ar nieka pieciem punktiem 13 mačos rīdziniekiem patlaban ir pēdējā, 13.vietā Rietumu konferencē.

Rīgas “Dinamo” izbraukuma sēriju noslēgs trešdien ar maču pret Ņižņekamskas “Ņeftehimik” komandu, bet nākamajā nedēļā tiks aizvadītas divas mājas spēles pret Latvijas aizsargu Kuldas un Oskara Bārtuļa pārstāvētajām komandām “Kuņluņ Red Star” un Vladivostokas “Admiral”.

youtube icon
Abonēt youtube