Prezidenta kungs, Ministru prezident, Finanšu ministre, Latvijas Tiesa, Darba Inspekcija – vai no Latvijas deportēt cilvēkus ir ilgtermiņa plāns, vai īstermiņa iniciatīva? Tad nu pielieku visus pamata dokumentus, kas nesatur konfidenciālu personisko informāciju par lietu, ko nosauksim RĪKOJUMS Nr.385. Šo rīkojumu izsludināja Finanšu un Izglītības ministrija ar nodomu veicināt jaunu cilvēku iesaisti darba tirgū bez iepriekšējas pieredzes, lai mazinātu MEGA lielo problēmu jaunatnes nodarbinātībā. Diezgan apsveicams fakts, vismaz idejiski.

Kā tas izpaužas? Ar to ka uzņēmēji tiek sodīti par šo cilvēku pieņemšanu un sodi ir mērāmi tūkstošos, es kā viens no uzņēmējiem, kurš piekrita programmas (rīkojuma Nr.385) ietvaros rīkoties arī esmu, sodīts ar 4250 Eiro Lielu sodu, par to, ka esmu pieņēmis praksē cilvēkus ar trīspusējiem līgumiem, šīs programmas ietvaros, jo redziet ir arī valstī tāda iestāde kā Valsts Darba Inspekcija (VDI), kura neko par šo programmu nezina (NERUBĪ) un uzskata, ka ja tu noslēdz tādu līgumu ar jaunieti (no 18-29 gadiem), kurš vēl studē, vai nav darba pieredzes konkrētajā jomā (ko izvērtē pēc viņa iesniegtā CV – konkrētā akceptētā iestāde), tad uzņēmējs ir noziedznieks un pārkāpis darba likuma 41. pantu (ja kāds vēlas iedziļināties, meklējiet internetā).

VDI pēc speciāla pasūtījuma ieradies manis pārstāvētajā uzņēmumā un konstatējis “Nelegālu nodarbinātību”, par ko būtu loģiski jāsoda, ja cilvēki nodarbināti nelegāli, vēl jo vairāk bez viņu piekrišanas un ja nav dokumenti, BET TE NU PARĀDĀS LIELĀ LIETA, Visiem cilvēkiem ir dokumenti (daļai nebija uz vietas) un visi ir piekrituši un parakstījuši līgumus. Tā kā šie jaunieši ir bijuši studiju procesā un nav spējīgi darboties konkrētajās jomās, jo nav pieredzes, bet ir izrādījuši iniciatīvu, tad viņiem ir piedāvāta Izglītības un Finanšu ministrijas programma, kur viņi ir piekrituši darboties, tādējādi uzņēmums nodrošina tiem prakses vietu, sniedzot visas zināšanas un darba pieredzi uzņēmumā viņu izvēlētajās sfērās, kam viņi ir piekrituši. Šīs prakses laikā uzņēmums viņiem nemaksā stipendijas, to dara konkrētās izglītības iestādes, ar ko uzņēmums ir noslēdzis līgumu, kurām uzņēmums iesniedz atskaites par katru prakses cilvēku, atbilstību, neatbilstību, pieredzi, kā arī pēc novērtējuma var veikt maksājumus Izglītības iestādei saskaņā ar LĪGUMU un izglītības iestāde veic stipendiju izmaksas, saskaņā ar prakses laikā uzrādītajiem rezultātiem.

Pievienotajos dokumentos ir redzams, ka neviens no šiem cilvēkiem nav cēlis pretenziju, pret uzņēmumu, ka tas veiktu pret likumiskas darbības, ka viņi ir piekrituši pēc brīvas gribas darboties šīs programmas ietvaros, kur pēc prakses laika daļa no viņiem ir paņemti PILNAS SLODZES darbā ar 41. Pantā noteikto kārtību. Šī ir lieliska iespēja uzņēmējiem, ātri un vienkārši atlasīt progresīvus kadrus savai izaugsmei, un jauniešiem lieliska iespēja saņemt pieredzi gandrīz jebkurā uzņēmumā, kurš ir iesaistījies šajā programmā, ko pēc tam iekļaut savu CV kā darba pieredzi un tajā pašā laikā par labiem rādītājiem saņemt atlīdzību no izglītības iestādes (STIPNEDIJU). Kā piemērs jāmin ak Liepājas Kartingu halli SIA “BSR Liepāja” izveidoja tieši divas meitenes no šīs programmas un šobrīd ir kļuvušas par līdzīpašniecēm un pilniem darba līgumiem, un nodrošina 8 darbavietas vēl citiem kolēģiem. Un šādu piemēru ir vairāki tikai mūsu uzņēmumā vien, kur jaunieši ir pēc tam Kompānijas ietvaros radījuši pienesumu ekonomikai un pats galvenais vairs nav PABALSTA pieprasītāji vai darba meklētāji, bet vai nu nodarbinātie, vai, darba DEVĒJI!

MĒRĶIS CĒLS, bet REALITĀTE!!!

Valsts iestādes savā starpā pat neiedziļinās un bliež pa pogām savā režīmā. Tad nu es un mani partneri ir nolīguši Juristus, kas šo visu grib izsist līdz kaulam, nevis 4250 Eur dēļ, kas būtu mazākā sāpe, bet gan dēļ tā ka šādi VALSTĪ tiek cepta kotlete pēc kotletes un kādam, kas ir JURIDISKI vājāk aizsargāts liek par to samaksāt bezierunu kārtībā. Jā šādu vēstuli aizsūtītu maniem brāļiem vai paziņām par kādu no darbībām, viņi ar nākamo reisu no RĪGAS nopirktu vienvirziena biļeti no LATVIJAS (par 4250 Eur – ko palūdza VALSTS iestādes oficiāli, pat ar TIESAS lēmumu). Jautājums Latvijas Valsts Tiesai?

  1. Vai Jūs ņemat praksē jaunos Juristus? Jo pēc tiesas dokumentiem, liekas, ka tos raksta 2. Kursa studenti, kas ir praksē pie Jums.
  2. Ja tie nav praktikanti, vai Jums legāli ļauj lietot to ko citiem neļauj? Izlasiet taču LIKUMU, vai kā uzņēmēji dara – piezvana kolēģiem un pajautā.

Man personīgi ir “TOTĀLI IZBESIJIS” Valsts sistēmas “DEBILIZĀCIJA” – jebkurš cilvēks valstī, kurš iesaistās kādās aktivitātēs un ir gatavs, ko darīt IR NOZIEDZINIEKS valsts instanču acīs, jo tas rīkojas ātrāk, savādāk un bieži vien daudz profesionālāk nekā viņi. Gandrīz NEVIENA valsts iestāde neuzskata uzņēmēju par PARTNERI! Kaut vienu reizi kāda no šīm iestādēm būtu atnākusi pie manis un pieklājīgā formā pajautājusi, klau, reku šitāda štele, mums te neskaidrs, varat pastāstīt, kur Jūs to izdomājāt un kāpēc tā, lai saprastu un tad atrastu risinājumu (kā to dara NORMĀLI uzņēmēji savā starpā, viens otru atbalsta un viens no otra mācās).

Es šeit varētu izplūst garos stāstos un daudz faktos par šo konkrēto lietu vai par 10 vēl citām, bet būtība ir viena.

Ja kāda no Latvijas Republikas atbildīgajām personām (Latvijas Valsts Prezidents, Ministru prezidents, Finanšu ministre, Izglītības ministrs, VID vadītāja vai VDI vadītājs) tuvāko 72h laikā nesniegs paskaidrojumu un vai atvainošanās vēstuli par šo uzņēmēju HOLAKAUSTU, tad personīgi nākošo 2 gadus turpināšu uzrunāt ap 30 Tūkstošiem jauniešu LATVIJĀ (kā to līdz šim esmu darījis ar aicinājumu darboties LATVIJĀ) un katram piedāvāšu vienvirziena biļeti uz VĀCIJU un citām ES valstīm, kur par viņiem parūpēsies kā par PILSOŅIEM, nevis NOZIEDZINIEKIEM. Šādu soda kvīti es izrakstu VALSTS galvām kā Latvijas Valsts PILSONIS un patriots.

Laiks sāka skaitīties TIK….TAK (līdz 25.09.2017 / 18.00 – kontaktus domāju, ka spējat atrast).

Ar cieņu, Artis Daugins

Saistītās tēmas: sūdzībasTiesaVDI

youtube icon
Abonēt youtube