Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komandas Rīgas “Dinamo” hokejisti nejūtas labi par vienības iespaidīgo zaudējumu sēriju, atzīmē somu aizsargs Ansi Salmela, kurš trešdien debitēja rīdzinieku rindās.

Jau vēstīts, ka rīdzinieki trešdien mājās spēlē ar 2:5 (0:2, 0:1, 2:2) kapitulēja Latvijas hokejista Oskara Bārtuļa pārstāvētajai Vladivostokas “Admiral” komandai, piedzīvojot jau 12.neveiksmi pēc kārtas.

Pirms šīs spēles “Dinamo” veica būtiskas izmaiņas sastāvā, noslēdzot līgumus ar somu aizsargu Salmelu un krievu uzbrucēju Nikolaju Žerdevu, kuri trešdien debitēja Rīgas kluba rindās, taču ar rezultativitāti neizcēlās.

“Nejutos tik labi, kā vēlētos, bet cerams, ka kļūs labāk. Dažus mēnešus neesmu spēlējis, nav viegli atgriezties treniņu un spēļu ritmā. Ceru, ka drīz būšu atpakaļ savā labākajā formā. Man bija nelielas veselības problēmas, kas prasīja laiku, lai tās atrisinātu un justos par 100% labi,” žurnālistiem stāstīja Salmela.

Rīgas klubs nonācis divu neveiksmju attālumā no KHL antirekorda, kas ir 14 zaudējumi pēc kārtas, kurus 2012./2013.gada sezonā piedzīvoja Jekaterinburgas “Avtomobilist”, bet nākamajā sezonā šo sēriju atkārtoja Ņižņekamskas “Ņeftehimik”.

“Neesmu šeit tik ilgu laiku, lai saprastu, kā hokejisti jūtas par garo zaudējumu sēriju. Tomēr esmu pārliecināts, ka viņi nejūtas labi,” secināja Salmela.

“Spēlē pret “Admiral” pēdējās minūtēs iemetām dažus vārtus, bija iespējas. Taču pretiniekiem vairākās epizodēs paveicās,” teica Salmela, kurš visvairāk no “Dinamo” aizsargiem spēlēja vairākumā. “Dažreiz izdodas ātri saspēlēties ar maiņas partneriem, citreiz tas prasa laiku. Šoreiz nesanāca, visa maiņa vairākumā spēlējām slikti, nevarējām atrast brīvus metienus.”

Pagājušo sezonu Salmela iesāka citā KHL vienībā Pekinas “Kuņluņ Red Star”, kur desmit mačos atzīmējās ar trim vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm, kā arī negatīvu lietderības koeficientu -1. Pēc tam viņš sezonu turpināja Zviedrijas komandā “Linkoping”, kur kopumā 38 cīņās izcēlās ar četriem vārtiem un 16 rezultatīvām piespēlēm.

“Ķīnā bija smags sezonas sākums, ne īsti sanāca, kā vēlētos. Pēc tam bija laba sezona Zviedrijā. Biju tikai ieguvējs, atrodot jaunu komandu,” skaidroja Salmela.

Somu aizsargs “Kuņluņ Red Star” pameta pēc abpusējas vienošanās.

“Daudz kas nebija labi noorganizēts. Vienkārši sapratu, ka tas nav priekš manis. Tā bija mana iniciatīva, pēc kuras šķīrās mani un komandas ceļi,” atklāja Salmela.

Rīgas “Dinamo” savu iepriekšējo uzvaru izcīnīja vien 28.augustā un kopš tā laika piedzīvoti jau 12 zaudējumi pēc kārtas, kas ir kluba antirekords. Latvijas klubs ar pieciem punktiem 16 mačos ir pēdējā vietā visā līgā.

youtube icon
Abonēt youtube