Labdarības organizācijas “Palīdzēsim.lv” rīkotajā akcijā “Labo darbu nedēļa” piedalījušies vairāk nekā 13 000 cilvēku, kuri veikuši vairāk nekā 370 labus darbus, aģentūru LETA informēja akcijas organizētāju pārstāve Elīna Meinarte.

Kopumā akcijā šogad reģistrēti 373 Labie darbi, un, kā liecina īpašais labo darbu skaitītājs, darbu saraksts ir plašs un vispusīgs. Akcijas dalībnieki rūpējušies gan par vientuļiem un veciem cilvēkiem, gan dzīvniekiem, gan par Latvijas dabas sakopšanu, kā arī īpašu uzmanību veltījuši saviem līdzcilvēkiem, kopīgi pavadot laiku, norādīja Meinarte.

Viņa skaidroja, ka šogad “Labo darbu nedēļā” visaktīvākie bijuši bērni un jaunieši, kuri kopā ar vecākiem un skolotājiem veikuši daudzos labos darbus. “Tā, piemēram, Balvu Mākslas skolas audzēkņi veidoja darbu izstādes, lai iepriecinātu vietējos iedzīvotājus, neredzīgajiem un vājredzīgajiem cilvēkiem radīja dažādu faktūru un tekstūru darbus uz braila raksta fona,” pauda Meinarte.

Viņa informēja, ka tāpat visi 972 Jelgavas 4.sākumskolas skolēni piedalījās ziedojumu vākšanā dzīvnieku patversmei un vēlāk tos nogādāja uz vietējām patversmēm, Rēzeknes 2.vidusskolas 10.a klase organizēja klašu stundas 1.-2.klašu skolēniem, kurās runāja par labestību, paskaidroja bērniem, cik svarīgi un patīkami palīdzēt citiem, Rugāju novada desmit pirmklasnieki iestādīja 100 krāsainus krokusiņus, lai ātrāk sagaidītu pavasari. Vienlaikus Jelgavas 4.vidusskolas 4.a klase bijusi īpaši čakla, veicot vairākus labos darbus, prot, tā viesojusies Ozolnieku pansionātā, palīdzējusi skolas bibliotēkā, grābusi lapas skolas teritorijā, savukārt Valdemārpils vidusskolā bērni un vecāki skolā izveidojuši ābolu stendu “Cienājies!”, lai pacienātu citu klašu skolēnus. Tāpat akcijas laikā realizēti daudz citi bērnu un jauniešu labie darbi.

Vienlaikus Meinarte informēja, ka daudzi labo darbu darītāji viesojās veco ļaužu namos, iepriecinot ar koncertiem un pašdarinātām dāvanām. “Vārkavas vidusskolas skolēnu folkloras kopa “Volyudzeite” noorganizēja koncertu Jēkabpils pilsētas senioriem, Gulbenes novada pašvaldība iepriecināja 62 Smiltenes pansionāta iemītniekus, Rēzeknes Katoļu vidusskolas skolēni sarīkoja galdaspēļu spēlēšanu pensionāriem kopā ar skolēniem, Brocēnu vidusskolas skolēni kopā ar biedrību “Živica” bija sarūpējuši muzikālus priekšnesumus un noslēgumā uzdāvināja paštaisītus kēksiņus ar novēlējumiem vietējā pansionāta vecajiem ļaudīm,” sacīja Meinarte.

Pēc viņas paustā, akcijā piedalījās arī daudzas nevalstiskās organizācijas un uzņēmumi, turklāt tāpat kā iepriekšējos gados, daudzi labos darbus veica, sakopjot vietējās apkārtnes, un aizmirstas kapu kopiņas, kā piemēram, Rēzeknes valsts poļu ģimnāzija sakopa tās kapu kopiņas, kur ir apbedīti Rēzeknē dzīvojoši poļi un kas ir atstātas un ilgstoši nekoptas.

Meinarte uzsvēra, ka svarīgākais, ka visiem labo darbu veicējiem process sagādājis prieku un devis gandarījumu, tātad, “Labo darbu nedēļas” galvenais mērķis ir sasniegts – darot otram labu, pats cilvēks ir kļuvis par ieguvēju.

“Labo darbu nedēļa” turpina Latvijas valsts simtgades aizsākto aicinājumu dāvināt savu laiku labiem darbiem pašiem sev un Latvijai, lai kopīgi paveiktu nozīmīgas lietas un tiek organizēta sadarbībā ar Latvijas valsts simtgades jauniešu rīcības komiteju un Izglītības un zinātnes ministriju.

Pasākumu finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no valsts budžeta līdzekļiem.

Saistītās tēmas: Palīdzesim.lv

youtube icon
Abonēt youtube