Šodien, Latvijā tāpat kā citviet pasaulē sāka tirgot jauno “iPhone X” un pārdesmit cilvēku gara rinda jau no rīta 09:00 bija klāt LMT apkalpošanas centrā Ropažu ielā, lai iegūtu savā īpašumā šo jauno mantiņu. Kā pirmais pie sava jaunā uzlabotā mobilā telefona tika televīzijas seja Renārs Zeltiņš.

 

Televīzijas raidījumu vadītājs un šovu cilvēks Renārs Zeltiņš ar modernajām tehnoloģijām ir uz tu. Un gluži kā daudzi citi “Iphone” fanāti visā pasaulē viņš bija starp tiem, kas šodien bija gatavs celties rīta agrumā un pastāvēt rindā, lai būtu starp pirmajiem, kam Latvijā ir jaunais “iPhone X”. Un viņam tas izdevās. Jau pēc pirkuma izdarīšanās viņš par to lepni paziņoja visai pasaulei caur savu profilu instagram.com. Taču ritakafija.lv piedāvā ielūkoties kā Zeltiņš tika pie sava jaunā telefona.

Būtiskākie jaunumi šajā “iPhoneX” desmitgades ierīcē ir ekrāns, kas izstiepts teju pa visu korpusu, izņemot mazu iedobi tālruņa augšpusē, mājas pogas likvidēšana un sejas atpazīšanas sistēma lietotāja autentifikācijai. Pirmie “iPhone X” testētāji apgalvo, ka “Face ID” sejas atpazīšana darbojas ļoti uzticami un precīzi, un tā lietošana ikdienā ir ātrāka nekā līdzšinējā pirkstu nospiedumu sistēma.

“Apple” apgalvo, ka sejas atpazīšanas sistēma ir nesalīdzināmi drošāka par pirkstu nospiedumu sistēmu, un tā darbojas arī tad, ja lietotājs maina sasuku, lieto brilles vai izaudzē bārdu. Vienīgās problēmas sistēmai esot ar dvīņu atšķiršanu – lielākoties telefonu atbloķēt varēs arī dvīņu brālis/māsa.

Šis ir pirmais gads, kad “Apple” izlaiž divus jaunus un būtiski atšķirīgus modeļus – “iPhone 8” un “iPhone

Saistītās tēmas: Iphone XRenārs Zeltiņš

youtube icon
Abonēt youtube