Bijušais Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans tiks uzņemts Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) Slavas zālē, piektdien paziņojusi organizācija.

IIHF vēsta, ka par tās pirmajiem biedriem nākamā gada Slavas zāles uzņemšanā kļūs tieši Lipmans un bijušais dāņu hokejists Jespers Damgārds.

Lipmanam nākamā gada pasaules čempionātā Dānijā pasniegs balvu par ieguldījumu IIHF organizācijā un starptautiskajā hokejā kopumā.

IIHF uzsvērusi, ka tieši Lipmana vadībā Latvijas valstsvienība deviņdesmitajos gados sasniedza pasaules čempionāta elites divīziju, kā arī komanda četras reizes piedalījusies olimpiskajās spēlēs.

Pagājušā gada oktobrī LHF kongresā daudziem par pārsteigumu par jauno organizācijas prezidentu kļuva Aigars Kalvītis, šajā amatā nomainot Lipmanu.

Lipmans LHF prezidenta amatu ieņēma kopš 1998.gada, turklāt pirms tam viņš to vadīja 1994. un 1995.gadā.

Pēc aktīvas Lipmana darbības Rīgā 2006.gadā risinājās pasaules čempionāts. Pēc tam Latvija vairākkārt kandidēja uz šī turnīra atkārtotu rīkošanu, līdz šīs tiesības duetā ar Baltkrieviju tika iegūtas 2021.gada meistarsacīkstēm.

Iepriekš Lipmans nenoliedza, ka viņam ar IIHF prezidentu Renē Fāzelu ir labas attiecības.

No Latvijas IIHF Slavas zālē ir iekļauti divi bijušie hokejisti – Helmuts Balderis (1998.gadā) un Artūrs Irbe (2010.gadā).

Saistītās tēmas: kirovs lipmansLatvijas Hokeja federācija

youtube icon
Abonēt youtube