Visai savdabīgi pretendenti uz uzvaru konkursā “Supernova” puišu grupa “Sudden Light”, kas piedāvā dziesmu bez piedziedājuma, bet ar vairākām ģitārām uz skatuves. Runājot par ģitārām, viens no grupas dalībniekiem Mārtiņš Matīss Zemītis ir pašmāju viena no populārākā ģitārista Kaspara Zemīša dēls. Tieši viņu portāls ritakafija.lv izķēra uz sarunu, ko īsti grupa cer sagaidīt no dalības “Supernova”.

 

Mārtiņš Matiss Zemītis bija vienīgais no savas grupas biedriem, kas apmeklēja “Amber Event” rīkoto “Eirovīzijas” ballīti “Drifta Hallē”. Tur arī nedaudz papļāpājām par grupu “Sudden Light” un mēģinājumu pārstāvēt Latviju Eirovīzijā. Grupu “Sudden Lights” 2012. gadā dibināja Andrejs Reinis Zitmanis un Mārtiņš Matīss Zemītis, kas tolaik bija klases biedri Pāvula Jurjāna mūzikas skolā. Grupas sastāvs vairākkārt mainījās, līdz 2014. gadā tai pievienojās Kārlis Matīss Zitmanis un Kārlis Vārtiņš, kas grupā spēlē joprojām. 2017. gada septembrī grupa izdeva ceturto singlu “Šajā sētas pusē” un savu debijas albumu “Priekšpilsētas”, ko prezentēja koncertā Spīķeru koncertzālē. Un, kā sarunas gaitā atklājās, tieši vēlme pareklamēt savu jauno albumu puišus atvedusi uz “Supernova” konkursu.

Kāpēc nolēmāt piedalīties “Supernova” atlasē?

• Mēs izdevām albumu un mēs izdomājām piedalīties šajā konkursā, jo vēlējāmies, lai mūsu mūzika sasniedz vairāk klausītāju. Gribējām tikt tālāk uz “Supernova” tiešraidēm televīzijā un parādīt, kas mēs īsti esam. Izvēlējāmies vienu no mūsu dziesmām. Tā bija mūsu spontānā ideja un viss tapa ļoti ātri. Taču, tagad mēs pie dziesmas rūpīgi strādājam, lai nākošajās kārtās viss jau izklausītos kvalitatīvi un aizraujoši. Jā, galvenais iemesls, kāpēc mēs piedalāmies – iespēja iegūt atpazīstamību. “Eirovīziju” jeb “Supernovu” skatās visā Latvijā.

Kā bija ar pirmo atlasi, kas šogad bija mainīta un notika atklātā veidā T/C “Alfa”, vai nebija lieks stresiņš klāt?

• Tā atlase bija ļoti interesanta, jā. Bija ļoti forši, ka visiem dalībniekiem, kas bija uz skatuves uzreiz sniedza komentārus, kas bija labi, kas slikti. Tas bija ļoti vērtīgi dzirdēt ieteikumus no Latvijā pazīstamām personībām mūzikā. Atlases process mums kā jaunajiem mūziķiem vien jau bija vērtīgs ieguvums.

Tā brutāli runājot, Jūs bijāt tie dziedošie džeki ar vairākām ģitārām. Pašiem liekas, ka šī dziesma varētu aiziet tālāk par Latviju un Eiropā viņu sapratīs?

• Tā dziesma, starp citu, ir bez piedziedājuma. Dziesma ir ar ļoti interesantu uzbūvi un vispār nav Eirovīzijas formāts. Piestrādājot pie visa konteksta, kā dziesma tiek pasniegta uz skatuves un kādu vēstījumu mēs caur to nododam, viņai ir ļoti liels potenciāls uzrunāt cilvēkus.

Kas ir tas, ar ko domājat visus pārsteigt jau “Supernovas” atlasēs televīzijā?

• Domāju pārsteigt visus ar izpildījumu un šovu. Tieši veidu, kā mēs šo dziesmu pasniegsim. Kā jau teicu tai nav ierastais Eirovīzijas formāts un savā ziņā tā ir sarežģīta un varbūt ne visi sapratīs šo dziesmu. Tāpēc mēs mēģināsim, lai caur šovu mums izdodas šo dziesmas vēstījumu nodot spilgtāk.

Un kā tev šķiet, kas Eirovīzijā ir svarīgāks dziesma vai šovs?

• Ai, (aizdomājās), es domāju puse uz pusi, jābūt labam šovam un labai dziesmai. Nu labi, pēdējais uzvarētājs vispār bija absolūti bez šova ar vienkārši skaidru vēstījumu dziesmā. Taču, principā mūsdienās ir jābūt šim balansam starp labu šovu un atmiņā paliekošu dziesmu.

Vai tu pats seko līdzi Eirovīzijai un kas ir bijuši tavi favorīti?

• Jā, godīgi atzīšos es katru gadu sekoju līdzi Eirovīzijai. Mana favorīte ir bijusi zviedriete Loreen ar savu super hitu. No mūsējiem ļoti patika Aminata, uzskatu, ka viņai bija togad jāuzvar. Man ļoti patīk Eirovīzijas beigās visa tā rezultātu paziņošana – vienmēr skatos ar interesi.

Nobeigumā vēl jautājums par “Supernova”, kas tavuprāt šogad ir jums spēcīgākie konkurenti?

• Spēcīgākie konkurenti dziesmu ziņā Madara Fogelmane ar dziesmu “Esamība” un Edgars Kreilis, ko visi atpazīst pēc “X-Faktora”. Un, tad jau visiem labi zināmās Jenny May un Liene Greifāne, kurām ir sava fanu bāze. Tie visi būs ļoti spēcīgi un nopietni konkurenti. Ko plānojat darīt, lai viņu fanu bāzi iegūtu sev? • Mēs esam gatavi parādīt sevi, tādus kādi mēs esam. Centīsimies būt patiesi un ar to arī mēģināsim iekarot klausītāju sirdis.

Foto: Facebook.com un Jānis Ogle

 

 

 

Saistītās tēmas: "Supernova 2018"Sudden LightSupernova 2017

youtube icon
Abonēt youtube