Nākamajā nedēļā Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas stacionārā “Gaiļezers” sāksies veco liftu nomaiņa pret jauniem, aģentūru LETA informēja slimnīcas pārstāve Aija Lietiņa.

Viņa norādīja, ka, rūpējoties par pacientu ērtībām un nodrošinot ārstniecības personālam iespēju ātri pārvietoties neatliekamās situācijās, stacionārā “Gaiļezers” tiks nomainīti astoņi lifti, kas ir gandrīz 40 gadus veci. Jaunie lifti būšot modernāki un ievērojami ātrāki.

“Pašreizējie lifti kustas ar ātrumu metrs sekundē, bet jaunie pārvietosies ar ātrumu 1,6 metri sekundē. Tāpat lifti tiks aprīkoti ar vienotu vadības sistēmu, kas nozīmē, ka, nospiežot izsaukšanas pogu pie jebkura lifta, atbrauks tas lifts, kurš attiecīgajā stāvā var nonākt visātrāk. Pacientiem lifts vairs nebūs ilgi jāgaida, un lifti dienas gaitā spēs pārvadāt lielāku cilvēku skaitu,” skaidroja Lietiņa.

Viņa piebilda, ka liftu nomaiņa notiks pakāpeniski – vispirms tiks demontēta un nomainīta puse liftu, proti, divi lifti katrā ēkas pusē. Tikmēr pārējie divi lifti katrā ēkas pusē turpinās darbu. Liftu nomaiņu plānots pabeigt nākamā gada beigās.

Slimnīca aicina cilvēkus saprotoši izturēties pret iespējamām neērtībām liftu nomaiņas laikā.

Liftu nomaiņa stacionārā “Gaiļezers” notiek Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansētā projektā “SIA “Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca” infrastruktūras attīstība”. Liftu nomaiņas izmaksas ir 923 904 eiro. Atklātā konkursā par būvdarbu veicēju kļuvis SIA “Recept-holding lifts”, par būvuzraugu – SIA “Celtniecības kvalitātes aģentūra”, bet autoruzraugu – SIA “Lūsis V”.

youtube icon
Abonēt youtube