Latviešu mūzikas industrijā jau pārdesmit gadus dominē vieni un tie paši personāži un šķiet tikai konkurss “Supernova” ir kā platforma, kur reizi gadā iemirdzas kāds jaunatklājums. Iespējams, nākamais gads būs tiešām pārsteigumiem bagāts. Un par šī konkursa “melno zirdziņu” var uzskatīt Lauru Rizzotto. Visdrīzāk šo vārdu uzvārdu jūs lasāt pirmo reizi mūžā, taču viņas līdzšinējie panākumi liek nojaust, ka pārējiem konkursantiem jābūt gataviem sevi parādīt ar Latvijai vēl neraksturīgu vērienu.

Kanādiešu dziedātāja Selīna Dion jau bija paguvusi iemantot popularitāti mūzikas pasaulē, kad viņai tika piedāvāts pārstāvēt savu senču dzimteni Šveici Starptautiskajā dziesmu konkursā Eirovīzija. Šveiciešu kanādiete līdz sirds dziļumiem uzrunāja Eiropu un atnesa Šveicei uzvaru Eirovīzijā. Pirms tam viņa šveiciešiem neko neizteica un sākumā bija pat diezgan liela neapmierinātība par viņas dalību šajā prestižajā dziesmu konkursā. Savā ziņa ļoti daudz līdzības var vilkt ar brazīliešu latvieti Lauru Rizzoto, kas mitinās Ņujorkā un šogad ir iekļuvusi “Supernova 2018” finālistu starpā.

“Laura Rizzotto ir 23 gadus veca dziedātāja un dziesmu autore, kas dzimusi Brazīlijā, ar latviešu tēvu un portugāļu izcelsmes māti. Laura savu pirmo melodiju sarakstīja 11 gadu vecumā, un kopš tā laika viņa ir publicējusi vairāk nekā 100 oriģināldziesmu. Viņa sāka uzstāties uz Riodežaneiro mūzikas skatuves 15 gadu vecumā. Viņas pirmais ierakstu darījums ar “Universal Music Brasil” nāca klajā gadu vēlāk, kad ierakstu kompānijas izpilddirektors ieraudzīja viņu tiešraidē. Lauras debijas studijas albums “Made in Rio” tika izdots 2011. gadā. Īsi pēc tam Laura ieguva stipendiju, lai apmeklētu Bērklijas Mūzikas koledžu un pārcēlās uz Bostonu. Laura uzstājusies dažādos mūzikas pasākumos un festivālos ASV un ir ierakstījusi savu otro studijas albumu “Reason to Stay” Losandželosā. Viņa ir piedalījusies Mūzikas mākslas programmā Kalifornijas Mākslas institūtā “CalArts”, kur viņa saņēma bakalaura grādu tēlotājmākslā un reģistrētu balādes “Teardrops” mūzikas video. 2015. gadā Laura pārcēlās uz Ņujorku, lai apmeklētu Kolumbijas Universitātes Maģistra mūzikas programmu, kuru pabeidza 2017. gada maijā. Laura Ņujorkā sarakstīja dziesmu “Miracle” kā cieņas apliecinājumu ceļu satiksmes upuriem. Dziesma tika iekļauta 2. globālajā satiksmes drošības konferencē, kuru sponsorēja Apvienoto Nāciju Organizācija. 2016./2017. gadā Laura tika noalgota “Sony Music”, lai strādātu par Dženiferas Lopesas portugāļu valodas vokālo treneri. Dziesma “Funny Girl” kvalificējās Latvijas nacionālajam atlases pusfinālam nākamajam “Eirovīzijas” dziesmu konkursam un tiks iekļauta Lauras gaidāmajā dziesmu izlasē “Amber”, kas tiks izdota 2018. gadā, svinot viņas latviešu kultūras mantojumu,” šī ir oficiālā informācija, kas par nevienam nezināmo finālisti lasāma viņas “Supernova” dalībnieku aprakstā.

Vai tiešām ārzemju latviete tikai dēļ “Supernova” konkursa ieradīsies Latvijā un kā viņa plāno uzrunāt skatītājus. Šos jautājumus portāls ritakafija.lv nolēma uzjautāt pašai Laurai. Un esam priecīgi būt pirmais medijs Latvijā, kam Laura ir sniegusi interviju.

 

Kā tu izdomāji piedalīties “Supernovā”?

  • Visa mana ģimene un arī es jau sākām plānot savu ceļojumu uz Rīgu ar mērķi apciemot manu māsīcu, kas no Brazīlijas ir pārcēlusies uz dzīvi Latvijā. Mums viens no galamērķiem bija pirmo reizi apmeklēt “Dziesmu un deju svētkus”. Un, protams, gribējām atzīmēt Latvijas simtgadi. Es pētīju dažādus simtgades plānotos pasākumus un uzdūros uz rakstiem par “Supernova 2018” atlasi. Iepazinos ar atlases noteikumiem un nolēmu pamēģināt pieteikties ar vienu no savām oriģināldziesmām. Mana tēta ģimene ir latvieši, bet manas mammas saknes nāk no Portugāles. Tāpēc, uzzinot, ka Eirovīzija šogad notiks Portugālē, es tam nespēju noticēt. Tā ir kā sava veida zīme, kas ierakstīta kaut kur zvaigznēs, ka man šī ir īstā vieta un laiks. Es esmu sajūsmā par iespēju uzstāties dzīvajā uz vienas skatuves ar Latvijā slaveniem mūziķiem un cīnīties par iespēju pārstāvēt Latviju tik grandiozā pasākumā kā Eirovīzija.

Kāds ir tavas dziesmas stāsts?

  • “Funny Girl” ir stāsts par meiteni, kas ir iemīlējusies savā labākajā draugā, bet ļoti ilgu laiku šīs jūtas slēpj dziļi sevi. Brīdī, kad viņa nolemj atklāt savas jūtas, puisis jau ir iemīlējies kādā citā un viņā redz tikai draugu. Es ceru, šī dziesma iedvesmos cilvēkus būt drosmīgiem un nebaidīties aplauzties. Ja mēs ļausimies bailēm par atraidījumu un neizmantosim savas iespējas, tad – gluži kā dziesmas varone, visu vērosim no malas. Ir svarīgi būt drosmīgiem un pašiem lemt par savu dzīvi un pieņemt nozīmīgus lēmumus. Šobrīd ir nofilmēts dziesmas promo video klips, bet manā mājas pilsētā Ņujorkā turpinās darbs pie šī stāsta videoversijas.

Vai tu runā latviski?

  • Manas latviešu valodas prasmes ir ļoti vispārīgas, taču es ļoti smagi strādāju, lai apgūtu šo valodu labā līmeni pēc iespējas ātrāk.

 Kā tu plāno pārsteigt cilvēkus uzstājoties “Supernova” konkursā?

Mans mērķis kā māksliniecei ir cilvēku dzīvē ienest gaismu un satuvināties ar viņiem caur mūziku. Dzīvās uzstāšanās man ir pašas mīļākās, jo var izjust saikni ar publiku. Un ir tik fantastiska sajūta, kad tava enerģija saplūst ar klātesošajiem. Mans mērķis “Supernovā 2018”  ir atrast kontaktu ar publiku un nodot viņiem spēcīgu performanci, kas ilustrē dziesmā “Funny Girl” paustās atziņas. Un likt cilvēkiem sajusties lepniem, ka viņi ir pietiekoši drosmīgi, lai atzītos kādam mīlestībā.

Foto: facebook.com

Saistītās tēmas: "Supernova 2018"Laura RizzottoSupernova 2017

youtube icon
Abonēt youtube