Ne visi uz planētas Zemes dzīvojošie cilvēki ir pārliecināti, ka tā ir apaļa. Mūsdienās ne tikai ir atsevišķi cilvēki, kas tic šai teorijai, bet ir izveidotas arī dažādas ”plakanās Zemes” kustības, kas ir stingri pārliecinātas, ka planēta nav apaļa.

Nākamā slavenība, kas paziņojusi, ka Zeme ir plakana, ir kādreizējais Lielbritānijas kriketa spēlētājs un radio raidījumu vadītājs Endrjū Flintofs. ”Acīmredzami, ka Zeme ir plakana,” pauda Flintofs, ”Kad lido ar helikopteru, kādēļ Zeme zem tevis negriežas, ja tā ir apaļa? Kādēļ ūdeņi ir mierīgi, ja mēs visu laiku ”riņķojam”? Kādēļ mēs negrīļojamies?”

”BBC Radio 5” raidījumu vadītājs ir drošs, ka Zeme ir plakana. Viņš gan nav vienīgais, kurš tā uzskata. Līdzīgās domās ir kādreizējā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) zvaigzne Šakils O’Nīls.  ”Es regulāri braucu no Floridas uz Kaliforniju un esmu sapratis, ka Zeme ir plakana.” Stāstīja O’Nīls, taču neminēja, kādēļ viņam šķiet, ka tā tas ir.

Savukārt mūziķis B.o.B. pat uzsāka veidot kampaņu, kuras mērķis bija iegūt finansiālus līdzekļus, lai varētu izpētīt, vai Zeme ir apaļa.

Saistītās tēmas: zeme

youtube icon
Abonēt youtube