Foto: Margarita Germane

Šī gada 14.maijā kino pilsētiņā “Cinevilla” tiks rekonstruēts pirmo Dziesmusvētku atklāšanas pasākums Rīgas Latviešu biedrības namā. Lai radītu vēsturiskajiem notikumiem atbilstošu atspoguļojumu, projekta “Zeme, kas dzied” aktieru atlases aģentūra “Casting bridge” aicina pieteikties brīvprātīgos dalībai masu skatos – 250 vīriešus un 200 sievietes.

Pieteikties var gan individuāli, gan kolektīvi.

Kinopilsētiņā “Cinevilla” speciāli filmas vajadzībām uzbūvēta Rīgas Latviešu biedrības nama aula, kurā Dziesmusvētku atklāšanas koncertā pirmo reizi, neskatoties uz vietējo varu aizliegumu, publiski tika izpildīta Baumaņu Kārļa sacerētā “Dievs, svētī Latviju”.

Šogad Dziesmusvētku kustība svin 150.gadskārtu, un par godu šim notikumam režisora Māra Martinsona vadībā top spēlfilma “Zeme, kas dzied”. Filmā ekranizēti vēsturiski notikumi 1873.gadā, kad Rīgas Latviešu biedrības vīri organizēja pirmos latviešu dziedāšanas svētkus.

Filmas tēlos iedzīvojas tādi populāri aktieri kā Vilis Daudziņš, Andris Bulis, Ainārs Ančevskis, Andris Keišs, Ģirts Ķesteris, Nauris Brikmanis, jaunā aktrise Marta Lovisa Jančevska, operdziedātāja Marina Rebeka, kā arī aktieri no Lietuvas, Igaunijas un Polijas. Filmas režisors ir Māris Martinsons, operators – Jānis Jurkovskis, scenāriju veidojuši režisors kopā ar Atmodas laika aktīvistu un žurnālistu Daini Īvānu. “Zeme, kas dzied” komponists ir Jēkabs Jančevskis, kostīmus veido Katrīna Liepa, grima māksliniece – Beata Rjabovska. Filma top studijā “K Films”, tās producente ir Linda Krūkle.

Interesentus, kuri vēlas piedalīties šī vēsturiskā notikuma kinematogrāfiskajā atveidojumā, aicina līdz 30.aprīlim aizpildīt anketu šeit. Ja rodas grūtības to aizpildīt vai ir citi jautājumi par dalību, var rakstīt uz e-pastu kastings@zemekasdzied.lv vai zvanīt uz telefona numuru +371 29323424.

Lasiet arī: Magone meklē sadarbības partnerus, kas salabotu viņas mājai jumtu

Ja ir vēlēšanās filmas tapšanu atbalstīt finansiāli, ikvienam ir iespēja kļūt par filmas atbalstītāju, pievienojoties “Zeme, kas dzied” virtuālajam kopkorim atbalsta platformā www.filmaibut.lv. Sniedzot atbalstu, ziedotāji ne tika parādīsies kā atsevišķi tēli atbalsta platformā redzamajā korī, bet katra atbalstītāja vārds tiks norādīts “Zeme, kas dzied” beigu titros.

Saistītās tēmas: Casting bridgeCinevillaDziesmu svētkikas dziedkastingszeme

youtube icon
Abonēt youtube