Škirstot sociālo tīklu ”Facebook”, bieži vien nākas uzdurties uz apmaksātām reklāmām, kas, protams, nav nekas pārsteidzošs. Uzņēmumi cenšas parādīties, ka ”tādi pastāv” un dara visu, lai pievērstu cilvēku uzmanību.

Šoreiz runa ir par sludinājumu portāliem. Kopš SS.LV negatīvajiem notikumiem, kas risinājās šogad un kā rezultātā tika slēgta domēna .LV versija, ir aktivizējušies vairāki entuziasti, kas mēģina veidot savus sludinājumu portālus.

Lai arī SS.LV nomira, tā vietā dzima jauns SS.COM, tomēr, patiesību sakot nekas jau nemainījās kā tikai domēns .COM, ko, kā izrādās, SS jau bija iegādājies savlaicīgi, nojaušot par potenciālajām briesmām.

Atgādinām, ka viens no galvenajiem SS.LV slēgšanas iemesliem bija patērētāju tiesību aizsardzības centrā (PTAC) saņemtās daudzās patērētāju sūdzības. Lielais sūdzību pieplūdums sācies kopš 2016. gada, bet pēdējā pusgada laikā pirms tā slēgšanas (1. augusts) to daudzums bija pieaudzis.

Pēc SS.LV precedenta aktīvi kļuva dažādi citi sludinājumu servisi. Piemēram, uzreiz pēc tā aizvēršanas ”Facebook” par sevi atgādināja ZIP.LV, bet vēlāk darbību uzsāka pat pilnīgi jauni sludinājumu stārtapi.

Jau iepriekš vēstījām, ka darbību sāka jaunais sludinājumu portāls ar dīvaini līdzīgo nosaukumu MM.LV. Jāsaka gan, ka tam ir vizuāli baudāmāks dizains, tomēr ir nesalīdzināmi mazāka auditorija. Piemēram, ja SS.COM šobrīd ir 23 713 vieglo automašīnu sludinājumi, tad MM.LV to ir 285.

Taču nu parādījies sludinājumu portāls ar vēl brutālāku nosaukumu. Respektīvi, tā nosaukums ir ”SSKA.LV”. Šķietami kaut kas aizgūts no SS.COM un varbūt no Krievijas hokeja komandas Sanktpēterburgas SKA. Ei, nu sazini, kāds domu gājiens bijis SSKA.LV veidotājiem.

SSKA.COM lapa varonīgi atvērsies Jaungada naktī un pagaidām tai ir 3010 sekotāju ”Facebook”. Piemēram, MM.LV  nemaz nav atrodama ”Facebook” lapa, bet SS.COM ir dažādas slēgtās grupas.

Kā reiz izteicies mārketinga eksperts Krišjānis Papiņš, SS zīmolu izkonkurēt praktiski neesot iespējams. Viņš mākslinieciski salīdzināja ar citādām dzīves situācijām, piemēram, raksta autors pauda:”Ikviens zina, ka pirmais cilvēks, kurš izkāpa uz Mēness ir… Nils Ārmstrongs! — Bet kurš izkāpa otrais? Pirmais cilvēks Dienvidpolā? Amundsens! — Un reti kurš zina, ka Skots Falkons Dienvidpolā ieradās nieka 5 nedēļas vēlāk.”

To, vai kādam no šiem stārtapiem izdosies apspēlēt SS.COM, redzēsim laika gaitā.

Saistītās tēmas: Konkurentiss.com

youtube icon
Abonēt youtube