Vakar vakarā svinīgā pasākumā tika pasniegtas ”Latvijas lepnuma” ikgadējās balvas. Tika apbalvoti dažādi cilvēki par viņu cēlajiem darbiem 2017. gadā, tomēr kāda epizode šajā pasākumā raisīja asas diskusijas.

Respektīvi, brīdī, kad ”Latvijas lepnuma” balva tika pasniegta Annai Verzai, uzrunu teica televīzijas personība Baiba Sipeniece-Gavare, kura kritizēja bēdīgi slaveno oligarhu lietu.

“Kā jūs būsiet dzirdējusi, mūsu tautas pašapziņa pavisam nesen tika ļoti smagi iedragāta, jo tika nopublicētas tā sauktās oligarhu sarunas.” Sāka Sipeniece, taču tad viņas uzruna tika norauta un noslēdzās ar “..un tad otrā galā Latvijai, un ne tikai ģeogrāfiski, bet tīri filozofiski, dzīvo tāda Anna, kura dod māju, dod drošumu un sirdi, to sajūtu, ka esi kādam vajadzīgs. Anna, tu esi cerība, ka vēl viss nav galā…”

Televīzijas skatītājiem šī uzruna bija gaužām īsa, lai gan patiesībā bija garāka. Sipeniece ”Ir” pastāstīja, ka tas ir bīstams signāls un būs ”cauri”, ja sāksies TV3 cenzēšana. Viņa uzskata, ka ”oligarhi”, iespējams, ir aizsniegušies līdz vēl vienam medijam.

Sipeniece pēc tam esot saņēmusi atbalstošas īsziņas mobilajā tālrunī no ceremonijas skatītājiem zālē, taču cilvēki esot bijuši bažīgi, ka to atstās raidījuma ierakstā.

Pilns Sipenieces komentārs pieejams ”IR” mājaslapā.

Saistītās tēmas: "oligarhu sarunas"CenzūraKorupcijaMedijiskandālstv3

youtube icon
Abonēt youtube