Šis gads bija notikumiem spraigs un mūsu mazajā Latvijā paviesojās daudzas pasaulē ievērojamas personības. Ņujorkas slavenākie transvestīti, dzīves stila rallija “Gumball 3000” dalībnieki un neskaitāmi mūziķi. Taču, kuri bija šī gada 6 ievērojamākie viesi, kas apmeklēja Latviju.

6.

Aptuveni pusotru stundu vēlāk nekā plānots, kā stāsta rīkotāji tehnisku iemeslu dēļ (esot saplīsusi pults, zina stāstīt aculiecinieki), 22. novembra vakarā Arēnā Rīga ar latīņu mūzikas ritmiem klātesošos priecēja šā gada lielākā popmūzikas hita “Despacito” izpildītājs Luiss Fonsi (Luis Fonsi). Viņa super hits jau ir paspējis aplipināt visu pasauli un arī pie mums Latvija neviena ballīte vairs nav iedomājama bez “Despacito”.

5.

Enriko un Dace Pecoli jau trešo gadu Latvijas galvaspilsētā rīko vērienīgu iluzionistu cīņu ar nosaukumu  “Olybet Magic Mania”. Šogad desmit pretendentus uz labākā burvja titulu vērtēja viens no pasaulē vispopulārākajiem iluzionistiem Rafaels. No Beļģijas nākušais mags ir pamanījies iekarot milzu skatītāju simpātijas visā pasaulē. Un otrā okeāna pusē esošajā Amerikā viņš ir kļuvis par ierastu viesi slavenību burziņos. Turklāt viņu vieno īpaši silta draudzība ar seksīgo Pamelu Andersoni. Izrādās, “Pludmales patruļas” zvaigzne pie Rafaela apgūst burvju trikus. Neskatoties uz savu popularitāti, vīrietis nesirgst ar “zvaigžņu slimību” un iztika bez miesassargu klātbūtnes. Turklāt, mags Latvijā labprāt komunicēja ar pārējiem pasākuma viesiem un pat konkursa pauzēs izklaidēja publiku ar dažiem no saviem trikiem. Tieši pasākuma dienā bija arī iluzionista dzimšanas diena. Un viņa draugi Pecoli šo faktu nolēma atzīmēt ar visai nebēdnīgu pārsteigumu. Par godu īpašam viesim uz skatuves no aizkapa dzīves atgriezās pasaules lielākais sekss simbols Merlina Monro, lai pavedinoši nodziedātu gaviļniekam “Happy Birthday To You”. Tā kā Merlinas reinkarnācija patiesībā bija pašmāju parodiju meistars Vadims Jazz, gaviļniekam bija grūti valdīt smieklus par šādu apsveikumu.

4.

  1. septembrī festivāla “Baltijas pērle” ietvaros Rīgas Kongresu namā pirmo reizi Latvijā notika aktrises, režisores un scenāristes Renātas Ļitvinovas radošā tikšanās ar skatītājiem. Tikšanās laikā māksliniece iepazīstināja ar dzejniekam Josifam Brodskim veltītās filmas “Josifa sapņi” pilno versiju, kā arī ar saviem jaunākajiem īsmetrāžas režijas darbiem, taču vakara scenāriju un tā dalībniekus viņa patur noslēpumā. Aktrise, scenāriste un režisore radījusi tādus unikālus kino projektus kā “Ritas pēdējā pasaka”, “Dieviete: kā es iemīlēju”, “Kurlo zeme”, “Zaļais teātris Zemfirā” un daudzus citus. Ārpus kino pasaules Ļitvinova slavu izpelnījās saistībā ar savu vētraini kaislīgo romānu ar Krievijā populāro dziedātāju Zemfiru.

3.

Maija sākumā Latvijā viesojās viena no spilgtākajām šova “Ekstrasensu cīņas” dalībniece igauniete Ilona Kaldre. Gaišreģe Latviju uzskata par lielisku vietu, kur relaksēties un attīrīties no negatīvām lietām. Sarunā ar portālu ritakafija.lv. populārā ekstrasense cilvēkiem vairāk iesaka ļauties pašmāju ūdens dziedinošajam spēkam un mazāk savās nelaimēs meklēt lāstus. Slavenā gaišreģe uz pāris dienām viesojās pie mums Latvijā. Gaišreģe Latvijā uzturējās Jūrmalas pilsētā esošajā viesnīcā “Baltic Beach Spa”, taču iemesls izvēlēties šo vietu bija nevis smalkie numuriņi un SPA procedūras. Šī viesnīca atrodas dažu soļu attālumā no jūras. Un jūras ūdens Kaldrei sniedz atslodzi un palīdz atjaunoties. “ Lai atjaunotos, man nepieciešama vienatne, tad es it kā ieeju sevī un attīros ar meditācijām, klusēšanu un ūdeni. Ūdens ir ļoti tuva un svarīga stihija, kas iedarbojas pozitīvi un nomierinoši. Es dodos relaksēties pie jūras, gūstu prieku no skaistiem dabas skatiem. Es neesmu izņēmums – siltums, kas apņem, ūdens un dabas varenība uzlādē daudzus cilvēkus,” atklāj Kaldre. Gaišreģe norāda, ka mums latviešiem vajadzētu biežāk atrast laiku un ļauties pašmāju ūdens dziedinošajam spēkam, sākot ar pastaigām gar jūras malu līdz pat avota ūdens lietošanai pārtikā. Katrs pats atradīs īsto veidu, kā sajust saikni ar ūdeni. Vaicāta, kā cilvēkiem sevi pasargāt no skauģu acīm un nelabvēļu lāstiem, gaišreģa atteic, ka sākumā cilvēkiem ir jāiemācās sevi pasargāt no pašu neizdarības.“ “Lielākajai daļai cilvēku lāsts ir tāda izdevīga pozīcija, uz kuru novelt paša nevīžību un neizdarību. Cilvēks grib būt laimīgs, bet, lai sasniegtu savus mērķus, negrib rīkoties, mācīties, pārvarēt grūtības. Gan lāsti, gan ļauna acs eksistē, bet ne tādos apmēros, kā tas uzpūsts. Mūsdienās lielākos lāstus cilvēki paši sev uzliek neko nedarot un vaimanājot par grūto dzīvi. Tik ilgi skandinot visiem, ka tu esi nolādēts – tu tāds arī tapsi,” norāda ekstrasense. Pati Kaldre nēsā rotaslietas ar avanturīnu- zaļganu akmeni, kas dod spēku, drosmi, aizsargā un gādā par labu noskaņojumu. Dabiskie akmeņi ir lieliski sabiedrotie, kas pasargā savu nēsātāju no negācijām un citu ļaunās ietekmes. To, kādus akmeņus izvēlēties, vislabāk pateiks mūsu pašu intuīcija. “Tā vietā, lai visu laiku meklētu lāstus un ļaunas acis savā dzīvē, iesaku vairāk smaidīt un teikt labus vārdus citiem,” uz atvadām ritakafija.lv lasītājiem vēl Kaldre.

2.

Viņu jau pat grūti nosaukt par viesi, jo šeit leģendārā Krievijas estrādes dīva Alla Pugačova ieradās jūnija sākumā un projām devās tikai septembra sākumā. Kopā ar mūsu estrādes leģendu Laimu Vaikuli viņa pamanījās izklaidēt fanus, veidojot smieklīgus video par abu piedzīvojumiem Jūrmalā. Šeit Jūrmalā Borisovna bija vietējā – viņa gāja uz koncertiem Dzintaru koncertzālē, pludmalē baudīja saulīti un vietējā Rimi veikala iepirka mājai ēdienu. Krievijas estrādes dīva Alla Pugačova kopā ar vīru Maksimu Galkinu jūnija sākumā, piekabinot savu leģendāro vagoniņu vilcienam Rīga – Maskava, ieradās Latvijā. Krievijas tabloidi vēstīja, ka dziedātāja 26. maijā pārcietusi nopietnu sirds stenokardijas operāciju. Uzreiz pēc operācijas viņa ieradusies Latvijā, kur Jūrmalā izies viņai speciāli sagādātu rehabilitācijas kursu. Arī populārais krievu portāls dni.ru norāda, ka Pugačova Latvijā ieradusies atpūsties pēc smagas slimības un šeit kopā ar bērniem un vīru Maksimu Galkinu uzkavēsies vismaz trīs mēnešus.

 

1.

Futbola mega zvaigzne Krištianu Ronaldu bija šī gada gaidītākā pasaules slavenība Rīgā. Viesnīcu, kur mitinājās futbolists ar komandu, ielenca simtiem fanu teju uz trim diennaktīm. Savukārt, pašā  spēles laikā uz futbola laukuma pēkšņi izskrēja viņa mazie letiņu fani. Zvaigzne Latvijā viesojoties devās īsā pastaigā pa Rīgu. Izdalīja pāris autogrāfus un iepozēja ar dažiem mazajiem faniem. Tikmēr Portugālē un Spānijā pilnā sparā risinājās viņa dvīņu sāga. Brīdī, kad sportists bija Latvijā, pasaulē nāca viņa dvīņi Mateo un Eva. Tā kā bērnus pasaulē bija laidusi surogātmāte, kreisi konservatīvie Portugāles politiķi aicināja uzsākt pret futbolistu kriminālvajāšanu. Taču dvīņu sāga jau ir laimīgi beigusies un pirms kāda laika pasaulē nāca arī Ronaldu pirmais dabīgā ceļā ieņemtais mazulis.

Foto: Jānis Ogle RK arhīvs

 

youtube icon
Abonēt youtube