Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) valsts delegācijas sastāvu februārī gaidāmajām Phjončhanas olimpiskajām spēlēm nosauks pirmdien, 22.janvārī, portālu ritakafija.lv informēja LOK.

Olimpiskās komandas sastāva paziņošana 22.janvārī notiks plkst.14.30 LOK ģenerālsponsora “Latvijas Mobilais telefons” galvenajā birojā, Rīgā, Ropažu ielā 6.

Preses konferencē piedalīsies LOK prezidents Aldons Vrubļevskis, LOK ģenerālsekretārs un olimpiskās komandas delegācijas vadītājs Žoržs Tikmers, kā arī LOK Izpildkomitejas locekļi un federāciju pārstāvji.

Olimpiskā kvalifikācija sportistiem galēji noslēdzas svētdien, kamēr atsevišķos sporta veidos tā jau ir beigusies. Savukārt distanču slēpotājiem un kalnu slēpotājiem atlase vēl ilgs līdz šai svētdienai.

Ziemas sporta veidu federācijas apstiprināšanai LOK Izpildkomitejas sēdē iesniedz sarakstus ar sporta veidu atlētiem, treneriem un apkalpojošo personālu, sakārtojot tos prioritārā secībā. Šie saraksti tiks izmantoti par pamatu Latvijas olimpiskās komandas “Phjončhana 2018” sastāva apstiprināšanai.

Pirms četriem gadiem notikušajās Soču olimpiskajās spēlēs Latvijas delegācijas sastāvā bija 58 sportisti, bet šogad viņu skaits būs krietni mazāks, jo Olimpiādei pēc ilgāka pārtraukuma nav kvalificējusies hokeja izlase.

Saistītās tēmas: Phjončhana 2018Ziemas olimpiskās spēles

youtube icon
Abonēt youtube