Mūsu olimpiskās komandas jaunākā dalībniece ir daiļslidotāja Diāna Ņikitina. Piemīlīgā pusaudze, kas sarunā ar portālu ritakafija.lv atklāj, ka ikdienā jūsmo par Džastinu Timberleiku, uz ledus pārvēršas līdz nepazīšanai. “Impulsīvi disciplinēta” – ar šādiem diviem vārdiem tiek raksturots viņas slidojums.  Un tik tiešām – savam vecumam viņa ir neparasti disciplinēta un dodoties uz nozīmīgām sacensībām visam jābūt ierastā kārtībā un vienmēr līdzi tikai viens slidu pāris.

 

 

Meitene atklāj, ka viņai ir sava veida rituāls, ka vienmēr ar viņu jābūt tām mantām, kas jau labu laiku ir viņas ceļa somā. Tērpi, aksesuāri, slidas un arī daži amuletiņi, taču par to esamību meitene nerunā. “Tās ir lietas par kurām es skaļi nestāstu. Varbūt man ir kādi priekšmeti, ko es ņemu uz svarīgām sacensībām veiksmei. Arī uz olimpiādi tie būs kopā ar mani, kas tie par priekšmetiem es nevienam nestāstu,” noslēpumainības plīvuru saglabā Diāna. Pirms sacensībām meitene visbiežāk neuztraucas par kādām atsevišķām slidojuma niansēm. “Ir tā, ka vai nu man uztraukums nav vispār, vai arī es ļoti uztraucos par visu slidojumu kopumā. Man nav tā, ka es pārdzīvotu pirms sacensībām, ka man nesanāk izslidot kādu konkrētu figūru,” atklāj sportiste. Mūziku, kas skanēs ledus arēnā, meitene kopā ar treneru komandu izvēlējusies ir jau labu lauku atpakaļ treniņos. Taču, ikdienā viņa jūsmo par mūziķi Džastinu Timberleiku. “Mēs treniņos klausāmies daudz un dažādus mūzikas skaņdarbus. Un impulsīvi to, kas patīk arī izvēlamies priekšnesumam. Man šobrīd mīļākā dziesma ir Džastina Timberleika “Filthy”, stāsta Ņikitina.

Sporta pasaulē jauno rīdzinieci raksturo kā ļoti principiālu un disciplinētu atlēti. Reizēm varbūt pat pārlieku prasīgu pret sevi. Viena no zīmīgākajām meitenes ieražām saistās ar slidām. Viņa faktiski nekad neņem līdzi uz sacensībām rezerves slidu pāri. Un arī tagad, dodoties uz Olimpiskajām spēlēm, vaicāta – cik slidu pāru viņa domā ņemt līdzi jauniete strikti atbildēja: “Vienu”.

https://www.youtube.com/watch?v=f55jZx5hQZU

Foto: Jānis Ogle

 

youtube icon
Abonēt youtube