Talantīgais Latvijas kamaniņu braucējs Kristers Aparjods svētdien Phjončhanā savā olimpisko spēļu debijā izcīnīja 11.vietu, Inārs Kivlenieks bija 20.vietā, bet Artūrs Dārznieks ierindojās 24.pozīcijā. Tikmēr sensacionāli par olimpisko čempionu tika kronēts 23 gadus vecais austrietis Dāvids Gleiršers, kurš pirms ceturtā brauciena bija trešais, bet pēc konkurentu kļūdām izcīnīja zeltu. Pirms pēdējā brauciena pārliecinošs līderis bija iepriekšējo divu olimpisko spēļu uzvarētājs Fēlikss Lohs, taču rupja kļūda izšķirošajā braucienā viņam maksāja vietu uz goda pjedestāla un bija jāsamierinās ar piekto vietu.

 

Aparjods abos pirmajos braucienos bija sestais ātrākais, pēc pirmās sacensību dienas ieņemot septīto vietu. Trešajā braucienā viņš uzrādīja 13. ātrāko laiku un atkāpās uz devīto pozīciju, bet ceturtajā pieļāva nelielu kļūdu trases vidusdaļā, kā rezultātā tieši šajā braucienā apsteidz tikai trīs no 20 sportistiem, tajā skaitā Lohu un Kivlenieku, un noslīdēja vēl divas vietas zemāk.

Pirms piecu vadošo sportistu starta sāka nedaudz snigt, un pirmajā trijniekā notika radikālas pārmaiņas. Savā braucienā kļūdu pieļāva Mezdzers, tādējādi palaižot priekšā Gleiršeru. Savukārt vēl rupjāk kļūdījās Lohs, austrietim sensacionāli kļūstot par čempionu.

youtube icon
Abonēt youtube