Kā ziņo raidsabiedrība “CNN”, Lielbritānijas valdība šobrīd pārskata savu sadarbību ar vienu no Lielbritānijā lielākajām labdarības organizācijām “Oxfam”  saistībā ar apsūdzībām tās darbiniekiem par seksuālu pakalpojumu iegādi Haiti pēc postošās zemestrīces 2010. gadā.

 

“Times” laikraksts Londonā ir veicis izpēti, kurā noskaidrots, ka “Oxfam” pieseguši savu  darbinieku pārkāpumus. Pārkāpēju skaitā ir arī tā laika “Oxfam” Haiti reģiona direktors – Rolands van Hauwermeirens.

Laikraksts vēstī , ka konfidenciālā ziņojumā organizācijai “Oxfam” norādīts, ka Hauwermeirens maksājis sievietēm par seksuāliem pakalpojumiem villā, kuru labdarības organizācija viņam noīrējusi traģēdijas seku likvidēšanas laikā.

Van Hauwermeirens līdz šim nav veicis nekādus publiskus paziņojumus pēc šīs informācijas publicēšanas.

Laikraksts tāpat vēstī, ka starp seksuālo pakalpojumu sniedzējiem, kurus ekspluatējuši Oxfam darbinieki, iespējams, bijuši arī bērni.

“Lielbritanijas Internacionālās attīstības departaments” nācis klajā ar ziņojumu, kurā vēstī, ka “Oxfam” 2011. gadā iesniedzis tiem ziņojumu par iekšējās izmeklēšanas procesa uzsākšanu par seksuāla rakstura pārkāpumiem, bet “Oxfam” nav minējuši, ka pastāv apsūdzības prostitūcijas pakalpojumu iegādē vai nepilngadīgo izmantošanā.

“Mēs atzīstam, ka simtiem “Oxfam” pārstāvju nav izdarījuši nekādus pārkāpumus un ir smagi strādājuši cilvēku labā, bet atbildīgo pārstāvju attieksme šajā izmeklēšanā skaidri parāda atbilstošas kritikas trūkumu. Mēs absolūti nepieņemam šadu attieksmi un rīcības, kas norisinājušās Haiti.”

“Internacionālās Attīstības Sekretariāts” šobrīd parskata mūsu sadarbību ar “Oxfam” un ir pieprasījuši tikšanos ar organizācijas pārstāvjiem tuvākajā iespējamā laikā”

Atsaucoties uz vairākām labdarības organizācijām “Times” laikraksts norāda, ka “Oxfam” nav brīdinājuši citas nevalstiskās organizācijas par apsūdzībām, kas ļāvis dažiem no apsūdzētajiem iegūt darba vietas citās organizācijās.

 

Saistītās tēmas: HaitiLielbritānijaOxfamprostitūcija

youtube icon
Abonēt youtube