Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policija šī gada martā uzsākusi kriminālprocesu pret personu grupu, kas nodarbojās ar marihuānas audzēšanu, realizāciju un kontrabandu lielā apmērā, portālu ritakafija.lv informēja VID. 

 

VID Nodokļu un muitas policijas darbinieki, pārbaudot to rīcībā esošo informāciju, kādas mājas teritorijā Lietuvas pierobežā veica kratīšanu. Marihuānas audzētava tika atklāta siltumnīcā.

Vienā no siltumnīcas telpām atradās apmēram 50 centimetrus gari 663 marihuānas stādi, kā arī viss nepieciešamais to audzēšanai – siltumapgāde, ūdens apgāde, ventilācija, gaisa kondicionēšana, elektroapgādes ierīces, gaisa temperatūras mērīšanas termometri, puķu podi un citi priekšmeti, kas apskates laikā izņemti.

Tika veikta ekspertīze, kurā noskaidrojās, ka izņemtie augi ir kanabiss jeb marihuāna, un to kopējais daudzums ir septiņi kilogrami.

Par noziedzīgo nodarījumu tika uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 256.panta 2.daļas un 190.1 panta 2.daļas par personu grupu, kas nodarbojas ar narkotisko vielu realizāciju un kontrabandu lielā apmērā.

Izmeklēšanas laikā tika aizturēti 1974.gadā un 1984.gadā dzimuši Latvijas pilsoņi; vienai aizturētajai personai ir piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums, savukārt otrai personai piemērots drošības līdzeklis, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu.

Saistītās tēmas: Lietuvas pierobežāmarihuānas audzētavaVID

youtube icon
Abonēt youtube