Armēnijā aizvadīta diena ar virkni masveida pilsoniskās nepakļaušanās akciju, taču opozicionāru līderis Nikols Pašinjans aicinājis akcijas apturēt, jo saņēmis apstiprinājumu Armēnijas Nacionālajā Asamblejā, ka tajā pārstāvētās partijas atbalstīs viņa kandidatūru otrajā balsojumā par viņa apstiprināšanu pagaidu premjerministra amatā.

Kā ziņo britu raidorganizācija BBC, trešdienas, 2.maija, vakarā Pašinjans vairāku desmitu tūkstošu atbalstītāju pūlim, kas bijis sapulcējies galvaspilsētā Erevānā, pavēstījis: «Visas frakcijas teica, ka tās atbalsīs manu kandidatūru. (..) Mēs apturam protesta akcijas un tagad atpūtīsimies».

Republikāņu partija, kurai Armēnijas Nacionālajā Asamblejā ir vairākums, trešdien izplatījusi paziņojumu, kurā nav minēts Pašinjana vārds, taču pausta gatavība atbalstīt to kandidātu, kuru nākamnedēļ gaidāmajā otrajā balsojumā par Armēnijas valdības vadītāju atbalstīs vismaz trešdaļa visu parlamentāriešu.

Gaidāms, ka Nikols Pašinjans, kura kandidatūru līdzīgā balsojumā otrdien, 1.maijā, neatbalstīja tieši republikāņi, otrajā balsojumā būs vienīgais kandidāts. Ja arī otrajā balsojumā deputātiem neizdosies apstiprināt amatā pagaidu valdības vadītāju, pašreizējais Armēnijas Nacionālās Asamblejas sasaukums tiks atlaists, un tiks izsludinātas ārkārtas vēlēšanas.

 

Ziņo BNN

Saistītās tēmas: Armēnija

youtube icon
Abonēt youtube