Šodien plkst.11 Ministru kabinetā notiks Koalīcijas sadarbības padomes tikšanās ar Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) Padomes pārstāvjiem, kurā tiks spriests par politiķu turpmāko rīcību, lai realizētu Izglītības likumā noteikto pedagogu darba samaksas paaugstināšanas grafiku, aģentūru LETA informēja arodbiedrībā.

LIZDA Padome iepriekš pieņēma lēmumu pieprasīt līdz 2018.gada 31.augustam tikšanos ar Ministru prezidentu Māri Kučinski (ZZS), finanšu ministri Danu Reiznieci-Ozolu (ZZS) un izglītības un zinātnes ministru Kārli Šadurski (V), kā arī kopīgu tikšanos ar Saeimas koalīcijas partiju pārstāvjiem, lai pārrunātu iespējas pildīt pedagogu darba samaksas paaugstināšanas grafikā noteikto. Ja šāda tikšanās nenotiktu, 18.septembrī pedagogi dotos piketā.

LIZDA Koalīcijas sadarbības padomes sēdē vēlas sagaidīt konkrētus lēmumus par jau spēkā esošu likumu izpildi, kā arī koalīcijas partiju pirmsvēlēšanu solījumu izpildi.

Kā ziņots, iepriekš Šadurskis aģentūrai LETA sacīja, ka pedagogiem minimālo algu par likmi no 680 eiro līdz 710 eiro, visticamāk, varētu celt jau šogad. Minēto jautājumu Šadurskis apspriedis ar Kučinski un finanšu ministri. Tikšanās laikā, izvērtējot jaunākos datus par ekonomikas izaugsmi, tika secināts, ka minimālo algu par likmi pedagogiem līdz 710 eiro varētu pacelt jau šogad, tādējādi pildot pedagogu darba samaksas paaugstināšanas grafiku.

Šadurskis tāpat norādīja, no iepriekšminēto amatpersonu puses nākušas stingrākas kvalitātes prasības, taču to, par kādām tieši prasībām ir runa, Šadurskis pagaidām neatklāja. “No ministru prezidenta un finanšu ministres bija galvenais uzstādījums, kam pilnīgi piekrītu, ka nevaram iedot naudu vienkārši tāpat, jo tas var nobremzēt gan skolu tīkla kārtošanu, gan arī pašvaldību ieinteresētību vispār kaut ko darīt,” sacīja politiķis.

Reizniece-Ozola apstiprināja, ka pedagogu atalgojuma celšana jau šogad ir iespējama tikai pret solījumu par izglītības kvalitātes nodrošināšanu

Ziņas avots: LETA.

Saistītās tēmas: LIZDA

youtube icon
Abonēt youtube