Satiksmes ministrijai (SM) nākamgad nepieciešami papildus 129,9 miljoni eiro, no kuriem 87 miljoni eiro nepieciešami ceļu sakārtošanai, aģentūru LETA informēja ministrijā.

SM nākamgad lielāko daļu no prasītajiem finanšu līdzekļiem jeb 87 miljonus eiro plānots novirzīt “Autoceļu sakārtošanas programmai 2014.-2023.gadam”.

“Viena no SM galvenajām prioritātēm ir autoceļu sakārtošana, lai apturētu pakāpenisku autoceļu sabrukumu un turpinātu iesāktās aktivitātes sabiedriskā transporta sistēmas uzlabošanai. Īstenojot minēto programmu, valsts autoceļu stāvoklis tiktu ievērojami uzlabots. Neapmierinoša autoceļu kvalitāte ir viens no būtiskiem ceļu satiksmes drošības riskiem, kā arī tranzīta attīstību kavējošiem faktoriem,” skaidroja ministrijā.

14,2 miljonus eiro SM ir nepieciešami kompensācijai par dzelzceļa infrastruktūras lietošanu. “Izdevumi par publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūras maksu veido vismaz 50% no kopējiem AS “Pasažieru vilciens” izdevumiem. Tie būtiski ietekmē kopējos “Pasažieru vilciena” zaudējumus par pasažieru pārvadāšanu, savukārt piešķirtā finansējuma apmērs nav pietiekams, lai segtu uzņēmuma faktiskos ar infrastruktūru izmantošanu saistītos izdevumus un nodrošinātu pārvadājumus līdzšinējā apmērā,” informēja SM.

Tāpat SM lūdz 12,6 miljonus eiro, lai sabiedriskā transporta pakalpojumu sniedzējiem reģionālās nozīmes maršrutos un pilsētu nozīmes maršrutos segtu zaudējumus normatīvajos aktos noteiktā kārtībā.

SM ir arī norādījusi vēl vairākus prioritāros pasākumus, tādus kā kompensāciju par abonētās preses piegādi, rīcības plāna trokšņa samazināšanai valsts autoceļiem īstenošanai, kā arī pasākumiem, kas saistīti ar datu drošību.

Kopumā SM ir iesniegusi 17 prioritāros pasākumus 2019.-2021.gadam.

Ziņas avots: LETA.

Saistītās tēmas: Satiksmes ministrija

youtube icon
Abonēt youtube