Vācijai atzīmējot 100.gadadienu kopš sieviešu vēlēšanu tiesību ieviešanas, Vācijas kanclere Angela Merkele (Angela Merkel) pavēstījusi, ka vēl daudz kas ir darāms, lai Vācijas politikā, zinātnē, uzņēmējdarbībā un kultūrā sasniegtu dzimumu vienlīdzību.

Merkele pirmdien, 12.novembrī, Berlīnē, uzrunājot lielākoties sieviešu ministru, deputātu un pašvaldību vadītāju auditoriju, vērtējusi, ka iepriekšējās desmitgadēs ir paveikts daudz. «Šodien neviens Vācijā vairs nesmiesies, ja maza meitene teiks, ka vēlas kļūt par ministri vai Vācijas kancleri,» Deutsche Welle citē Vācijas politiķi.

Viņasprāt, faktam, «ka es eksistēju», nevajadzētu kalpot par attaisnojumu.

«Es ceru, ka kļūs pašsaprotami vīriešiem un sievietēm vienlīdzīgi dalīt darba pienākumus, bērnu audzināšanu un darbus mājās, un nevienam nevajadzētu būt spiestam pildīt kādu lomu vai konkrētus pienākumus sava dzimuma dēļ,» tā Vācijas kanclere.

Merkele, kura Vācijas vēsturē jau iegājusi kā pirmā federālās valdības vadītāja, uzrunā arī uzsvērusi, ka pašreizējā Bundestāga sasaukumā tikai 30,9% deputātu ir sievietes, kas ir kritums salīdzinājumā ar iepriekšējo sasaukumu. Iepriekšējā Vācijas parlamenta apakšpalātas sastāvā bija 36,5% sieviešu dzimuma politiķu.

 

Ziņas avots: BNN

Saistītās tēmas: Angela Merkele

youtube icon
Abonēt youtube