Salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, šīs bija pēdējo trīs gadu laikā traģiskākās gadu mijas svētku brīvdienas, jo četru dienu laikā ugunsnelaimēs dzīvību zaudēja četri cilvēki, bet cieta septiņi, raksta ziņu portāls Baltic News Network (BNN).

VUGD statistika liecina, ka 2018.gadā ugunsnelaimēs gāja bojā 83 cilvēki. «Ceram, ka šogad statistika būs krietni zemāka, tāpēc, sākoties 2019.gadam, aicinām iedzīvotājus parūpēties par savu un līdzcilvēku drošību – ikdienā ievērot ugunsdrošību un uzmanīgi apieties ar uguni. Piemēram, šobrīd, kad meteorologi tuvākajās dienās sola brāzmainu vēju un mīnusus, aicinām nepārkurināt krāsnis, nesmēķēt telpās  un uzmanīgi apieties ar elektriskajām sildierīcēm,» aicina VUGD.

Sestdien plkst. 21.44 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Baltinavas novadu, kur ugunsgrēks bija izcēlies vienstāvu dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka deg ēka 65 kvadrātmetru platībā un tai ir iebrucis jumts. Ugunsgrēkā gāja bojā viens cilvēks. Plkst. 2.30 ugunsgrēks tika likvidēts.

Pilnu rakstu varat lasīt ŠEIT- BNN mājāslapa.

 

Ziņas avots: BNN

Saistītās tēmas: VUGD

youtube icon
Abonēt youtube