Rīga, 21.janv., LETA. Premjera amatam nominētā Krišjāņa Kariņa (JV) valdība plāno ierobežot valsts pārvaldes institūciju vadītāju pilnvaru termiņu, liecina aģentūras LETA rīcībā esošais valdības deklarācijas projekts.

Topošās valdības partneri gan pirmdienas rītā plānojuši vēl vienu sanāksmi, lai noslēgtu darbu pie valdības deklarācijas. Līdz ar to dokumenta tekstā vēl ir iespējamas izmaiņas.

Deklarācijā minēts, ka valsts pārvaldes institūciju vadītāji amatā var būt ne ilgāk kā desmit gadus.

Tāpat deklarācijas sadaļā par valsts pārvaldi galvenais uzsvars likts uz valsts kapitālsabiedrību pārvaldību. Kariņa vadītais Ministru kabinets plāno turpināt OECD vadlīnijās iekļauto labas korporatīvās pārvaldības valsts kapitālsabiedrībās principu ieviešanu un sekmēt valsts kapitālsabiedrību vērtības pieaugumu, stiprinot valsti kā aktīvu un informētu īpašnieku un izstrādājot skaidru valsts un pašvaldību kapitālsabiedrību pārvaldības politiku.

Tāpat jaunā valdība plāno nodrošināt virzību uz kapitālsabiedrību pārvaldības funkciju pakāpenisku centralizāciju, uzsākot valsts kapitāla daļu turētāja funkciju pakāpenisku nodošanu vienam kapitāldaļu turētājam.

Topošā valdība arī plāno turpināt valsts pārvaldes reformu plāna īstenošanu, īpašu uzmanību veltot valsts pārvaldes funkciju centralizācijai un birokrātijas mazināšanai.

Kā ziņots, Valsts prezidents Raimonds Vējonis premjera amatam nominējis “Jaunās Vienotības” politiķi, Eiropas Parlamenta (EP) deputātu Kariņu.

Kariņa veidoto valdību pārstāvēs piecas partijas – “Jaunā Vienotība”, Jaunā konservatīvā partija, “KPV LV”, “Attīstībai/Par” un “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un brīvībai”/LNNK (VL-TB/LNNK).

Ziņas avots: LETA.

Saistītās tēmas: 13. Saeima.

youtube icon
Abonēt youtube