Ģirģens: Mierīgi leģionāru piemiņas pasākumi nebūtu iespējami arī bez pašvaldības tiesībām noteikt ierobežojumus

Rīga, 16.marts, LETA. Mierīga 16.marta pasākumu norise nebūtu iespējama arī bez 2013.gadā virzītajiem grozījumiem likumā, kas paredz pašvaldības tiesības noteikt pasākumu ierobežojumus, norāda iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV).

Viņš izsaka pateicību Iekšlietu ministrijas padotībā esošajiem dienestiem, sadarbības partneriem, dienestu vadībām un ikvienai amatpersonai, kura šodien nodrošināja sabiedrisko kārtību, aģentūru LETA informēja ministra padomnieks Kārlis Miksons.

“Drošības pasākumi tika izpildīti teicamā un profesionālā līmenī. Šodien ļoti labi varēja redzēt ciešo dienestu sadarbību,” norādīja ministrs.

Ģirģens uzsvēra, ka mierīga pasākumu norise nebūtu iespējama arī bez Iekšlietu ministrijas 2013.gadā virzītajiem grozījumiem likumā “Par sapulcēm, gājieniem un piketiem”, kas nosaka kārtību, kādā pašvaldība pieņem lēmumu par pieteikto pasākumu norisi. Lai netiktu apdraudēti attiecīgā pasākuma dalībnieki, pašvaldība ir tiesīga pieņemt lēmumu noteikt ierobežojumus attiecībā uz pasākuma norises vietu, laiku un veidu, netraucējot īstenot pasākuma mērķi.

Jau ziņots, ka sestdien Rīgas centrā notikušie leģionāru piemiņas pasākumi noslēgušies bez būtiskiem starpgadījumiem – nav noformēts neviens administratīvā pārkāpuma protokols un neviens arī nav aizturēts.

Policija lēš, ka aktivitātēs pie Brīvības pieminekļa piedalījās apmēram 1000 cilvēku.

Sestdien Vecrīgā sākās un pie Brīvības pieminekļa noslēdzās tradicionālais biedrības “Daugavas Vanagi Latvijā” rīkotais leģionāru atceres gājiens.

Gājiena noslēgumā tā dalībniekus pie Brīvības pieminekļa, otrpus dzeltenajām norobežojošām barjerām, ar dažādu atribūtiku sagaidīja tā dēvētie “antifašisti”, kuri uzvedās samērā klusi.

Vēlāk gan izvērtās vairāki skaļāki konflikti, taču, iesaistoties policijas darbiniekiem, visi šie konflikti norima bez fiziskas izrēķināšanās.

Ik gadu 16.martā neoficiāli tiek atzīmēta leģionāru piemiņas diena. Valsts drošības dienests vērsis uzmanību, ka šajā datumā iespējamas dažādas provokatīvas aktivitātes, kuru mērķis ir piesaistīt Krievijas plašsaziņas līdzekļu uzmanību un diskreditēt Latvijas valsts tēlu.

Ziņas avots: LETA.

 

Saistītās tēmas: Sandis Ģirģens

youtube icon
Abonēt youtube