No 1.aprīļa par finanšu ministra Jāņa Reira (JV) padomnieku nodokļu, muitas un ēnu ekonomikas ierobežošanas jautājumos strādās ilggadējais Valsts ieņēmumu dienesta (VID) darbinieks Kaspars Čerņeckis, informē Finanšu ministrijā, raksta ziņu portāls Baltic News Network (BNN).

Padomnieka pienākumos ietilps atbalstīt un novērtēt VID darba pilnveidošanu, sadarbībā ar ministriju un nozaru ekspertiem izstrādāt priekšlikumus ēnu ekonomikas ierobežošanai, kā arī sniegt konkrētas idejas mūsdienīgu risinājumu un analītikas ieviešanai nodokļu administrēšanā. Tāpat viņa pienākums būs izvērtēt vidēja termiņa VID darbības stratēģiju, kā arī tās atbilstību starptautiskai labajai praksei.

Čerņeckis kopš 1999.gada ir ieņēmis dažādus vadošus amatus VID. No 2009.gada līdz 2013.gadam ir pildījis VID dienesta Finanšu policijas pārvaldes direktora amata pienākumus. No 2013.gada līdz 2016.gadam ir bijis VID ģenerāldirektora vietnieks noziedzības apkarošanas jomā. Savukārt 2016.gadā kļuvis par VID Nodokļu parādu piedziņas pārvaldes direktoru.

Pilnu rakstu varat lasīt ŠEIT- BNN mājāslapa.

 

Ziņas avots: BNN

Saistītās tēmas: Kaspars Čerņeckis

youtube icon
Abonēt youtube