Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu (VUGD) skāris kārtējais skandāls, jo Iekšējās drošības birojs (IDB) aizturējis divas dienesta amatpersonas par kokaīna glabāšanu realizācijas nolūkā un nestrādāšanu, aģentūru LETA informēja IDB.

Par iespējamu narkotisko vielu glabāšanu realizācijas nolūkā un realizēšanu IDB aizturējis vienu dienesta amatpersonu. Veicot sākotnējās izmeklēšanas darbības, kratīšanās izņemti 23 iepakojumi ar kokaīnu.

Izmeklēšanā konstatēts, ka amatpersona regulāri neatradās darbavietā un nepildīja dienesta pienākumus, turpinot saņemt atalgojumu.

IDB sācis kriminālprocesu arī par iespējamu krāpšanu personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās un dienesta viltojumu saistībā ar darba laika uzskaiti dienesta dokumentos.

Minētajai amatpersonai piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums.

Savukārt par iespējamu krāpšanos personu grupā un dienesta viltojumu aizturēta vēl viena VUGD amatpersona, daļas komandieris. Šai amatpersonai piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

Jau ziņots, ka pēdējā laikā VUGD skārušas vairākas IDB ierosinātas krimināllietas. Marta beigās IDB aizdomās par krāpšanu un dienesta viltojumu aizturēja četras VUGD Rīgas reģiona pārvaldes amatpersonas, tai skaitā vada komandieri.

Citā lietā IDB pērn septembrī aizturēja toreizējo VUGD priekšnieka vietnieku Intu Sēli. Viņš apsūdzēts par valsts degvielas piesavināšanos 151 eiro vērtībā un tagad lieta ir nodota tiesai.

Savukārt maija beigās IDB aizdomās par kukuļa pieņemšanu saistībā ar Ventspils Mūzikas vidusskolas jaunās ēkas atbilstības novērtēšanu ugunsdrošības prasībām aizturējis četras VUGD Kurzemes reģiona brigādes amatpersonas, tai skaitā abus brigādes komandiera vietniekus Romānu Andrijausku un Mursalu Kerimovu.

Jūnijā IDB rosinājis Rīgas tiesas apgabala prokuratūrai uzradīt apsūdzību kādai VUGD amatpersonai par bērnu pavešanu netiklībā.

Ziņas avots: LETA

Saistītās tēmas: VUGD

youtube icon
Abonēt youtube